Mesaje și urări de Sfânta Parascheva 2023. Cele mai frumoase cuvinte pe care să le trimiți celor dragi

de: Anca Lupescu
13 10. 2023

Sfânta Parascheva este una dintre cele mai venerate și apreciate sfinte din calendarul ortodox. Viața ei bogată în credință și devotament a lăsat o amprentă puternică asupra istoriei Bisericii Ortodoxe și a poporului român. Dacă vrei să transmiți prietenilor și familiei esaje și urări de Sfânta Parascheva 2023, ți-am pregătit câteva cuvinte frumoase pentru cei dragi ție. Sfânta Parascheva este sărbătorită în fiecare an, pe data de 14 octombrie.

Cine a fost Sfânta Parascheva?

Sfânta Parascheva s-a născut în secolul al XI-lea, în localitatea Epivat din Tracia, azi parte a Turciei. Viața sa a fost dedicată credinței și slujirii lui Dumnezeu. 

Atrasă de viața monahală, a fugit de acasă și a ajuns în Tracia, unde s-a afundat în rugăciune și post. A făcut minuni și a vindecat bolnavi, ceea ce i-a adus renume și a determinat-o să părăsească Tracia pentru a scăpa de atenția nedorită.

Citește și: Sfânta Parascheva 2023. Pe ce dată pică și care este semnificația acestei sărbători  

A murit în jurul anului 1070, iar moaștele ei au fost strămutate de la Belgrad la Constantinopol. Apoi, ele au fost aduse la Iași, de către domnul Vasile Lupu. An de an, mii de credincioși se adună la Iași pentru a atinge racla Sfintei și a se ruga pentru sănătate și bunăstare.

Mesaje și Urări de Sfânta Parascheva 2023

Sărbătoarea Sfintei Parascheva aduce cu ea o oportunitate de a transmite mesaje și urări de iubire, speranță și binecuvântare către cei apropiați. 

Acestea sunt o modalitate minunată de a exprima recunoștința față de cei dragi, de a le oferi cuvinte frumoase și de a transmite gânduri bune. 

Iată câteva mesaje și urări de Sfânta Parascheva 2023:

Cu ocazia Sfintei Parascheva, îți doresc un ocean de binecuvântări și pace în suflet. Sănătatea și fericirea să te însoțească în fiecare zi a vieții tale!

Sfânta Parascheva ne învață puterea credinței și a iubirii. Sper că această sărbătoare să îți aducă bucurie și armonie în familie.

Citește și: Când are loc Pelerinajul de Sfânta Parascheva 2023 la Iași. Cum au fost descoperite moaștele Sfintei Parascheva

Sfânta Parascheva este cunoscută pentru puterea ei de vindecare. Sănătatea să vă fie întotdeauna aproape, iar rugăciunile ei să vă ocrotească în fiecare zi.

Sănătatea este cea mai mare bogăție, iar Sfânta Parascheva este aici pentru a veghea asupra ta. Sper că Sfânta își va revărsa bunătatea asupra ta.

În această zi sfântă, să ne amintim de exemplul Sfintei Parascheva și de puterea credinței sale. Rugăciunea și credința pot învinge orice obstacol.

Sfânta Parascheva ne învață să ne apropiem mai mult de Dumnezeu și să trăim o viață plină de iubire și compasiune. Fie ca această sărbătoare să ne aducă mai aproape de El.”

Îți mulțumesc că îmi luminezi viața cu prezența ta, în fiecare zi! La mulți ani, draga mea (dragul meu) Paraschiv(a)!Iubirea tăcută și nemărginită ce mi-o porți, încrederea și respectul față de tine, de mine, de noi, de relația noastră, mă fac zilnic să te iubesc tot mai mult.

La Mulți Ani tuturor sărbătoriților de Sfânta Parascheva, să le urăm să fie sănătoși și să petreacă frumos!

Sănatate și numai bucurii cu ocazia zilei tale de nume. Sfânta Parascheva să te ocrotească! 

Întocmai ca Sfânta Parascheva, al cărei nume îl porti, învaţă să ierţi, să fii mai bun, mai înţelept, să mă ierţi când greşesc şi să mă înveţi să fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulţi ani!

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate. Toate dorințele să ți se îndeplninească. La multi ani, Paraschiva!