Mesaje de sfârșit de an pentru absolvenții de clasa a 8-a, liceu și facultate. Cele mai frumoase urări

Mesaje de sfârșit de an pentru absolvenții de clasa a 8-a, liceu și facultate. Cele mai frumoase urări
Cele mai importante momente din viața unui tânăr elev și viitor adolescent

Mesaje de sfârșit de an pentru absolvenții de clasa a 8-a, liceu și facultate. Pe 14 iunie încep examenele de la Evaluarea Națională 2022. Este primul examen al maturității pentru elevii din clasa a VIII-a. Este primul moment în care li se vor pune la testare toate informațiile acumulate în cei opt ani de studiu. Este un eveniment important, atât pentru elevi, cât și pentru părinții acestora, iar emoțiile sunt pe măsura momentului, în sine. La fel este și în cazul examenelor de Bacalaureat și, ulterior, la finalul anilor de facultate.

Emoțiile primului examen al maturității, Evaluarea Națională 2022

Timp de trei zile, începând din 14 iunie, elevii din clasele a 8-a din întreaga țară vor da primul lor examen important. În funcție de media obținută la aceste examene, plus media generală, elevii vor fi, ulterior, repartizați la licee. Astfel vor începe o nouă etapă din viața lor.

Aceste prime examene sunt, dacă vreți, primul lor test important în care-și vor evalua toate cunoștințele acumulate în primii opt ani de școală. Pentru că este o ocazie unică, pentru toți cei impicați, am căutat care ar fi cele mai potrivite mesaje de final de an pentru absolvenții de clasa a 8-a.

Mesaje de sfârșit de an pentru absolvenții de clasa a 8-a

Există tot felul de mesaje, cele serioase și sentimentale la cele umoristice și amuzante. Sunt mesaje de absolvire care se potrivesc oricărui mesaj pe care doriți să-l transmiteți unui absolvent.

Puteți folosi mesaje de absolvire ca parte a unui discurs special de absolvire sau pentru a le adăuga la o felicitare, un album, un anuar, un tort de absolvire sau un cadou pentru un absolvent de gimnaziu sau de liceu.

 1. Ai trecut peste rpagul școlii gimnaziale. Acum mergi la liceu.
 2. Nu mai ești un băiețel, te-ai transformat într-un bărbat. Pleci de la gimnaziu cu o diplomă în mână.
 3. Ai trecut de mijloc și acum ești în vârf. E timpul să te îndrepți spre liceu și să le arăți tot ce știi să faci.
 4. Acum trei ani erai fetița noastră, dar astăzi nu mai ești. În locul ei stă o absolventă pe care o adorăm.
 5. Ai absolvit gimnaziul. Ești la mai mult de jumătate de drum. Mai sunt doar patru ani de parcurs. Distracția abia a început.

Bacalaureatul 2022, al doilea examen important din viața unui elev

Pentru elevii din anul terminal de liceu, începând din 6 iunie, a început al doilea, cel mai important examen din viața lor de elevi, BAC-ul. În perioada 6 iunie – 1 iulie 2022, când se afișează rezultatelor finale, elevii din clasele a XII-a din toate liceele din țară trec prin mari emoții. Unii stângaci, alți extrem de siguri pe ei, toți vor intra în sălile de examinare pentru a da ultimul examen din sistemul preuniversitar, gândindu-se apoi la exmanele de la facultate. Este și acesta un eveniment important în viața elevilor, dar și a părinților, și există și pentru ei câteva mesaje emoționante pentru finalul de an școlar.

Mesaje de sfârșit de an pentru absolvenții de clasa a 12-a

Absolvirea liceului este o etapă incredibilă de trăit. Încearcă să spui sau să scrii cuiva drag, aflat la final de an, unul din aceste mesaje:

 • Această fetiță a crescut, iar acum este pregătită pentru facultate. Abia așteptăm să o vedem cum își folosește cunoștințele.
 • Cu ocazia absolvirii liceului, aș vrea să mă opresc și să spun cât de mândru sunt de cât de multe ai făcut pentru a deveni ceea ce ești astăzi.
 • Chiar ieri erai în cuib, abia învățai să zbori. Acum este timpul să-ți întinzi aripile și să te îndrepți spre cer.
 • Au trecut patru ani lungi, dar acum a venit ziua. Viața ta abia începe, deoarece zilele de liceu s-au terminat.
 • Ani de zile ai visat la această zi și acum a venit în sfârșit. Pune-ți centura și ține-te bine, viața ta tocmai a început.

Ultimul pas, facultatea și emoțiile de final

După terminarea liceului, fiecare dintre noi ne-am îndreptat atenția spre o profesie anume. Dar, ca să ajungem acolo este necesar să mai trecem, cel puțin patru ani, prin studii universitare.

Cu alte cuvinte al treilea examen important este cel de admitere la facultate. În funcție de ceea ce alegem, există varianta de a face 3, 4 sau chiar 5 ani de facultate, urmați apoi de masterat și, de ce nu, de un doctorat. Cu alte cuvinte cel puțin 8 ani îi vom petrece pe băncile facultății. Dar vine ziua de final, finalul studiilor universitare, aboslvența facultății. O zi la fel de importantă ca toate celelalte enunțate anterior.  Și în acest caz am găsit câteva mesaje, la fel de emoționante, care se potrivesc cu această ocazie, ce le puteți transmite absolvenților de facultate.

Mesaje de sfârșit de an pentru absolvenții de facultate

Emoția terminării studiilor și intrarea în lumea adulților este un evenment extrem de important din viața unui tânăr sau tânără. În cazul acesta ne-am gândit că ar fi bine să folosiți câteva din mesajele de mai jos:

 • Mă bucur că am putut fi aici să te vedem absolvind cu onoruri. Este o onoare să participăm la o zi atât de importantă.
 • Este un mare privilegiu pentru mine să te cunosc… să mă gândesc la tot ce ai realizat… și să fiu alături de tine în ziua absolvirii.
 • Îți vei aminti mereu această zi și la fel vom face și noi toți cei care am fost aici să te încurajăm. Mult noroc pentru tine mereu!
 • Amintește-ți întotdeauna: Nu există limite la ceea ce poți face dacă continui să crezi în tine.
 • Fă fotografii. Nu te grăbi să sărbătorești. Ia-o ușor pentru o vreme. Apoi pregătește-te să cucerești lumea!
 • A fost nevoie de multă muncă pentru a atinge acest obiectiv. A trebuit să te prezinți în fiecare zi, fie că aveai chef sau nu. Sper că te simți minunat în legătură cu ceea ce ai realizat și sper că vei continua să fii o persoană care se prezintă zi de zi pentru acele lucruri care merită și sunt importante în viață.
 • Absolvirea este ca un pod către următoarea parte a vieții tale, iar tot ceea ce te-a adus aici, munca asiduă, dorința și încrederea, te va purta pe drumul spre viitorul pe care îl meriți.