24 iul. 2024 | 19:08

Mesaj RO-Alert de vijelie puternică: “Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire”

Vremea Meteo
Mesaj RO-Alert de vijelie puternică: “Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire”
Furtuni în România, după perioada caniculară

Începând cu ora 18:00, atât în București, cât și în țară, după canicula din ultimele zile, au apărut fenomene de furtună și vijelii. În cursul orei 19:00 a fost emis și un Mesaj RO-Alert de vijelie puternică pentru mai multe regiuni, inclusiv capitala.

Mesaj RO-Alert de vijelie puternică

La ora la care scriem, în București și în alte regiuni din țară deja plouă puternic, iar precipitațiile sunt însoțite de vijelii. În cursul acestei seri, românii au primit și un mesaj de vijelie puternică:

„AVERTIZARE METEO-INTENSIFICĂRI ALE VÂNTULUI, VIJELIE PUTERNICĂ, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii și mari, averse torențiale care vor acumula local 25 1/mp.

Perioada de manifestare 19:10 – 20:10. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!”, se arată în mesajul Ro-Alert de la ora 19:00.

Cod Galben de cantități importante de apă

Așa cum anunțau meteorologii ANM, a fost emis pe parcursul acestei zile un cod galben de precipitații abundente, precizând care sunt și zonele afectate:

„La munte, în sudul Banatului, în Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, în Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Transilvaniei vremea va fi instabilă.

Instabilitatea se va manifesta la început în zonele montane, iar spre seară și noaptea și în celelalte regiuni. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Pe alocuri vor fi vijelii (rafale în general de 50…70 km/h) și căderi de grindină. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele două zile, în cea mare parte a țării.”, spune ANM, în avertizarea de azi, valabilă până la ora 21:00.

La București plouă, bate vântul și sunt tunete puternice

La nivelul Capitalei, la ora la care relatăm despre recentul mesaj de vijelie puternică, plouă abundent, iar vântul bate cu putere. De asemenea sunt fulgere și tunete puternice.

Deși mesajul RO-Alert este valabil până în jurul orei 20:10, conform datelor ANM, există șanse ca fenomenele de precipitații să continue până în jurul orei 21:00, chiar și în București și zonele apropiate.

Reamintim că au mai fost astfel de fenomene și în zilele trecute, când furtuna a dărâmat copaci, provocând pagube materiale în anumite zone din Capitală.

Știre în curs de actualizare, în funcție de evenimente.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Ce a decis să facă Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță. Face un nou testament și pune toți banii pe numele actualei soții! „Nu mai vezi nici 1 leu!” Ce pamflet a putut să scrie Medana: „A stat capră…”
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Ingredientul care schimbă total murăturile. Este esențial, nu trebuie omis
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
Obligație pentru cei care stau la casă sau la bloc. Te lasă fără locuință. Nu ignora!
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
TRUMP, scos din MINȚI de un ACTOR celebru ROMÂN. A vrut să-i INTERZICĂ FILMUL!
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro