Mesaj important pentru părinți. Aceste produse pot fi foarte periculoase pentru copii

Mesaj important pentru părinți. Aceste produse pot fi foarte periculoase pentru copii
Mesaj important pentru părinți. Aceste produse pot fi foarte periculoase pentru copii. Sursa foto: superbebe.ro

Măștile de protecție nu sunt indicate a fi purtate de către copiii cu vârsta sub 2 ani. Masca de protecție poate îngreuna respiraţia şi crește riscul de sufocare, au informat medicii pediatri din Japonia.

Toți părinții trebuie să știe asta. Aceste produse sunt foarte periculoase pentru copii

Medicii pediatrii din Japonia au lansat un mesaj important pentru părinți. Aceștia au anunțat că măștile de protecție nu trebuie purtate de către copiii mai mici de doi ani. Copilul care va purta mască de protecție va avea o respirație îngreunată, care poate culmina cu sufocarea.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a anunțat ieri încetarea stării de urgenţă în toată țara, după ce numărul infecţiilor cu coronavirus a scăzut, însă a avertizat că poate fi reinstituită dacă virusul ucigaș începe să se răspândească din nou.

Mesaj important pentru părinți. Aceste produse pot fi foarte periculoase pentru copii
Mesaj important pentru părinți. Aceste produse pot fi foarte periculoase pentru copii. Sursa foto: supemame.ro

Țările au început să ridice treptat restricțiile impuse de COVID-19

Astfel, pentru a preveni răspândirea virusului ucigaș, persoane din domeniul sănătăţii din lumea întreaga recomandă purtarea măştilor de protecție atunci când distanţarea socială este dificil de menţinut, pe măsură ce ţările îşi ridică treptat restricţiile impuse pentru eradicarea epidemiei de coronavirus.

Pe de altă parte, Asociaţia de Pediatrie din Japonia îi avertizează pe părinţi că măştile de protecție sunt prea riscante pentru minorii sub 2 ani. „Măştile pot îngreuna respiraţia, deoarece sugarii au căile respiratorii înguste, ceea ce creşte presiunea asupra inimilor lor, a spus asociaţia, adăugând că măştile sporesc de asemenea riscul de supraîncălzire în cazul lor. Să oprim utilizarea măştilor pentru copiii sub 2 ani„, a afirmat asociaţia într-o notificare de pe propriul site.

Nici SUA nu recomandă măști de protecție pentru copiii mai mici de 2 ani

Asociaţia din Japonia a mai anunțat că până în prezent au existat foarte puţine cazuri grave de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor şi că majoritatea acestora s-au infectat de la membrii familiei.

În plus, Centrele Americane pentru Controlul Bolilor (CDC) şi Academia de Pediatrie din America anunță că cei mici, cu vârsta de sub doi ani, nu trebuie să poarte măşti de protecție.