Merele pe care nu trebuie să le cumperi niciodată din supermarket. Ce nu trebuie să aibă pe coajă

Merele pe care nu trebuie să le cumperi niciodată din supermarket. Ce nu trebuie să aibă pe coajă
Ce trebuie să știe toți românii despre mere

Pofta îți poate aduce mari probleme. Merele zemoase parcă te invită la o mică gustare, însă află că este necesar să nu cumperi anumite fructe din magazine dacă observi câteva nereguli. Specialiștii au transmis un avertisment crunt despre alimentele pe care le iubește multă lume.

Ce mere nu trebuie să consumi, de fapt

De multe ori zicala ‘un măr pe zi ține doctorul departe’ s-a dovedit adevărată, însă aceste fructe ar putea să îți aducă și foarte multe probleme dacă nu sunt consumate așa cum trebuie. Mulți preferă să savureze aceste alimente imediat după ce au fost cumpărate, însă decizia este una greșită!

Românii sunt obișnuiți să cumpere mere pentru a le oferi celor dragi o gustare rapidă și gustoasă. Fructele se află printre preferințele tuturor, mai ales pentru că pot să fie consumate în orice perioadă din zi. Din păcate, ele ascund și un adevăr crunt, potrivit romaniatv.net.

Ce au anunțat specialiștii

Ținând cont că anotimpul rece a pus stăpânire pe țară, mulți o să alerge să cumpere mere pentru a pregăti diverse rețete delicioase sau pur și simplu pentru a avea mereu ceva la îndemână de mâncat. Multe gospodine nu se abțin și mușcă din aceste fructe chiar în momentele în care gătesc.

Merele pot să intre în contact cu diferite bacterii, ținând cont că trece un timp îndelungat până ce ajung în magazine după ce au fost culese. Sandria Godwin, profesor la Universitatea din Tenneessee, a punctat că oamenii pot să aibă probleme de sănătate dacă mănâncă fructe care nu au fost spălate înainte.

De asemenea, merele nu trebuie să fie cumpărate dacă prezintă zgârieturi sau crăpături, mai ales pentru că bacteriile pot să ajungă mult mai ușor dacă fructele au imperfecțiuni, ținând cont că ele sunt produse în momentul în care alimentele iau contact cu solul după ce s-au copt.

Atenție mare la cumpărături! Ce trebuie să știe toți românii

Cumpărăturile trebuie să fie făcute cu mare atenție pentru ca apropiații tăi să nu aibă de suferit. Încearcă să alegi mere care nu prezintă diverse zgârieturi pentru a te asigura că fructele nu ascund diverse bacterii extrem de greu de îndepărtat. Acest truc o să te salveze de fiecare dată.

De asemenea, merele trebuie să fie spălate cât se poate de bine înainte de a fi consumate. Pofta te poate face să uiți de anumite detalii importante, însă fructele intră în contact cu diverse substanțe sau bacterii, așa că trebuie să te asiguri că scapi de orice te poate face să întâmpini provocări în viitor.