Meghan Markle, victorie mare în instanță. Ce au decis judecătorii

Meghan Markle, victorie mare în instanță. Ce au decis judecătorii
Meghan Markle, victorie uriasa in sala de judecata

Meghan Markle poate răsufla ușurată. Ducesa de Sussex a avut parte de o victorie mare în instanță. Soția prințului Harry al Marii Britanii a dat în judecată tabloidul britanic Mail on Sunday pentru încălcarea vieții private. Ce au decis acum judecătorii. 

Meghan Markle, victorie mare în instanță împotriva unui tabloid

Victorie uriasă pentru Meghan Markle. Ducesa de Sussex a dat în judecată instituția media Associated Newspapers după ce tabloidul Mail on Sunday a publicat extrase dintr-o scrisoare, scrisă de mână, pe care i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle, în anul 2018. Soția prințului Harry a câștigat joi, 11 februarie 2021, un proces de confidențialitate împotriva unei companii media britanice, care a publicat părți dintr-o scrisoare pe care i-a scris-o tatălui său înstrăinat, Thomas Markle.

Hotărârea scrisă, publicată de High Court din Londra, a venit după ce Meghan Markle a dat în judecată Associated Newspapers (editorul Mail on Sunday și Mail Online) pentru cinci articole publicate în februarie 2019, care reproduceau părți din scrisoarea scrisă de mână pe care a trimis-o tatălui său după nunta sa cu Prințul Harry din mai 2018.

Judecătorul Mark Warby a scris că Meghan Markle „avea o așteptare rezonabilă că conținutul scrisorii va rămâne privat”, iar articolele „interferaseră cu această așteptare rezonabilă”.

„Luate în ansamblu, dezvăluirile au fost în mod evident excesive și, prin urmare, ilegale”, a scris el. „Nu există nicio perspectivă că o judecată diferită va fi adoptată după un proces”, a declarat judecătorul Mark Warby, potrivit NBC News.

De ce nu a fost prezent Thomas Markle la nunta fiicei sale din 2018

Speculațiile cu privire la participarea lui Thomas Markle la nunta fiicei sale cu prințul Harry au dominat construirea ceremoniei. Era de așteptat ca acesta să-și conducă fiica la altar, deși, în cele din urmă, părintele ducesei a ratat evenimentul din cauza problemelor de sănătate.

În comunicările scrise adresate instanței, echipa juridică a lui Meghan Markle a susținut că tipărirea scrisorii constituie un asalt triplu asupra „vieții sale private, a vieții sale de familie și a corespondenței sale”.

„Sunt recunoscătoare față de instanțele judecătorești pentru că au cerut ca Associated Newspapers și The Mail să răspundă pentru practicile lor ilegale și dezumanizante. Pentru aceste instituții este un joc. Pentru mine și atât de mulți alții, este viața reală, relațiile reale și tristețea foarte reală. Daunele pe care le-au făcut continuă să fie adânci.”, a declarat Meghan Markle, potrivit sursei citate.

Purtătorul de cuvânt al instituției media cu pricina a spus că trustul care deține Daily Mail se gândește serios dacă va contesta decizia judecătorilor:

„Analizăm cu atenție conținutul hotărârii și vom decide în timp util dacă vom introduce o contestație”.

Compania a revendicat articolele, dintre care două au apărut în Mail on Sunday și trei pe Mail Online, și i-au permis lui Thomas Markle să răspundă la comentariile făcute de prietenii anonimi ai ducesei de Sussex în interviurile acordate revistei People.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI