Meghan Markle, veste teribilă, primită chiar acum. A pățit-o din cauza plecării în SUA

Meghan Markle, veste teribilă, primită chiar acum. A pățit-o din cauza plecării în SUA
Veste pentru Meghan Markle. A pierdut această șansă din cauza plecării în SUA

Meghan Markle a ratat oficial șansa de a devenit cetățean al Marii Britanii din cauza plecării în SUA. Era nevoită să locuiască în Regatul Unit timp de trei ani înainte de a solicita cetățenia și de a se califica legal pentru un pașaport britanic.

Veste pentru Meghan. A ratat șansa de a deveni cetățean britanic din cauza plecării în SUA

Meghan și-a pierdut șansa de a deveni cetățean al Marii Britanii atât din cauza Megxit, cât și din cauza Brexit, potrivit publicației TheScottishsun. Conform regulilor Home Office, soția prințului Harry s-ar fi putut califica până în noiembrie 2020, însă drumul în America a cumulat 270 de zile afară din UK, ceea ce a anulat acordul.

Broșura Home Office spune că: „Trebuie să fiți prezent fizic în Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord, Insula Man sau Insulele Canalului în ziua cu 3 ani înainte ca cererea să fie primită de Home Office. Nu trebuie să fi avut mai mult de 270 de zile în afara Regatului Unit în perioada de 3 ani înainte de a depune cererea. Nu trebuie să fi avut mai mult de 90 de zile în afara Regatului Unit în perioada de 12 luni înainte de a depune cererea”.

Meghan mai poate aplica, dar va dura mult mai mult și ar trebui să se mute din nou în Marea Britanie pentru a face acest lucru. Când s-a întâlnit prima dată cu prințul Harry, palatul a confirmat că actrița din serialul ”Suits” intenționa ferm să devină cetățean britanic.

În anul 2017, personalul regal a convins-o pe aceasta că trebuie să solicite cetățenia la fel ca oricine altcineva și că nu va fi urmărită de către Home Office. La acea vreme, unul dintre secretarii lui Harry, Jason Knauf, a declarat pentru BBC că „Meghan intenționează să devină cetățean al Marii Britanii și va trece prin acest proces, despre care unii dintre voi știu că durează câțiva ani”, adăugând că ea ar fi „conformă cu cerințele de imigrare în orice moment”.

Cuplul nu are regrete

Cuplul nu are niciun regret în legătură cu Megxit acum, a declarat o sursă apropiată lor, pentru DailyMail. Același om a susținut că „Meghan și Harry au făcut un salt uriaș de încredere în tot ceea ce înseamnă noua lor viață. În ciuda a tot ce s-a întâmplat anul acesta, ei nu regretă mutarea lor în SUA”.