Meghan Markle și Prințul Harry, atac dur la producătorii vaccinurilor. E clar, se implică într-o luptă grea

Meghan Markle și Prințul Harry, atac dur la producătorii vaccinurilor. E clar, se implică într-o luptă grea
Meghan Markle si Prințul Harry, atac dur la producatorii vaccinurilor. E clar, se implica i0ntr-o lupta grea

Harry și Meghan Markle au făcut una dintre cele mai puternice intervenții de până acum și au lansat un atac dur la adresa companiilor „ultra-bogate” producătoare a vaccinurilor.

Meghan Markle și Prințul Harry au lansat un atac la adresa producătorilor vaccinurilor

Meghan Markle și Prințul Harry au cerut companiilor farmaceutice să renunțe la drepturile lor de proprietate intelectuală pentru a ajuta producția să se extindă în țările cu acces redus la serul anti-Covid. Într-un discurs direct, aceștia au menționat că decalajul crescut al vaccinului dintre națiunile bogate și cele sărace devină o ”criză a drepturilor omului”.

Cuplul a apărut la evenimentul Global Citizen Live din New York, organizat pentru a promova o politică mondială de echitate a vaccinului. Totodată, a făcut parte și dintr-un turneu regal, în care a avut loc o întâșnore cu secretarul general adjung al Naținilor Unite, în ciuda faptului că niciunul dintre ei nu deține un rol public. Într-o conversație cu experții în vaccinuri, Prințul Harry a afirmat:

”Au spus că multe țări sunt gata să producă vaccinuri acasă, dar nu le este permis, deoarece companiile farmaceutice ultra-bogate nu împărtășesc rețetele pentru a le face. Aceste țări au mijloacele, capacitatea și lucrătorii de a începe producția. Tot ce așteaptă este renunțarea la proprietatea intelectuală a vaccinului și transferarea tehnologiei vaccinului.

Apropo, multe dintre aceste vaccinuri au fost finanțate public. Sunt vaccinurile tale, tu le-ai plătit. Ne luptăm mai mult decât virusul singur, aceasta este o bătălie de dezinformare, birocrație, lipsă de transparență și lipsă de acces și, mai presus de toate, aceasta este o criză a drepturilor omului.”

”Oferta de vaccin a ajuns la doar 10 națiuni bogate până acum”

Apariția marchează prima ieșire publică a lui Harry și Meghan împreună de la nașterea fiicei lor Lilibet din luna iunie. În cadrul acestei vizite a lor în New York, celebrul cuplu a fost văzut vizitând o școală din Harlem, fiind prima lor călătorie publică majoră după scandalul care a avut loc în urmă cu ceva vreme în cadrul familiei regale.

Meghan a spus mulțimii că ”fiecare persoană de pe această planetă are dreptul fundamental să primească acest vaccin”, dar că acest lucru nu se întâmplă.

”Este greșit că o mare parte din oferta de vaccin a ajuns doar la doar 10 națiuni bogate până acum și nu la toți ceilalți. Pur și simplu nu este OK. Acești experți au împărtășit faptul că modul în care este distribuit vaccinul și cui este distribuit, ar trebui lăsat în seama organizațiilor internaționale independente care știu exact unde sunt cele mai necesare doze. Gândiți-vă la milioanele de vaccinuri care au fost aruncate anul acesta. Este ca și cum ai arunca vestele de salvare, atunci când cei din jurul tău se îneacă”, a fost declarația lui Meghan Markle.

Cuplul nu este singurul care solicită eliminarea drepturilor de proprietate intelectuală asupra vaccinurilor, care protejează dreptul exclusiv al producătorilor de a autoriza tehnologia. Apărătorii drepturilor de proprietate intelectuală susțin că firmele farmaceutice care proiectează și produc vaccinuri la scară ar avea un stimulent mai redus pentru a investi în cercetare și dezvoltare dacă ar fi obligați să renunțe la produsele lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI