Meghan Markle, lovitura care îi amuțește pe toți britanicii. Judecătorii au dat verdictul categoric

Meghan Markle, lovitura care îi amuțește pe toți britanicii. Judecătorii au dat verdictul categoric
Meghan Markle, lovitura care ii amuteste pe toti britanicii. Judecatorii au dat verdictul categoric

Meghan Markle a dat lovitura! Soția Prințului Harry a câștigat bătălia juridică împotriva ziarului britanic Mail on Sunday din cauza publicării unei scrisori pe care i-a trimis-o tatălui ei înstrăinat. Ce s-a întâmplat, de fapt, în ultimele zile. Presa engleză vuiește. Ce a declarat fosta actriță americană despre decizia judecătorilor.

Meghan Markle a câștigat procesul cu publicația britanică Mail on Sunday

Meghan Markle e pusă pe fapte mari. Ducesa de Sussex l-a dat în judecată pe editorul de la Associated Newspapers Limited (ANL) pentru cinci articole care au reprodus părți din scrisoarea „personală și privată” pe care i-o adresase tatălui său Thomas Markle, în luna august a anului 2018.

Ducesa și-a câștigat cazul la începutul acestui an, dar editorul a făcut recurs, argumentând într-o audiere, ce a ținut trei zile în noiembrie 2021, că procesul ar trebui analizat în detaliu. Joi, 2 decembrie, recursul a fost respins, ceea ce reprezintă o altă victorie legală pentru Meghan Markle.

„Aceasta este o victorie nu doar pentru mine, ci și pentru oricine s-a simțit vreodată speriat să susțină ceea ce este corect.”, a declarat Meghan Markle, după ce a fost pronunțată decizia judecătorilor, potrivit jurnaliștilor de la The Mirror.

Acum doi ani, ducesa de Sussex a anunțat că va introduce un dosar împotriva reprezentanților de la Associated Newspapers Limited. Ea i-a acuzat de utilizarea abuzivă a informațiilor private, încălcarea drepturilor de autor și încălcarea legii privind protecția datelor în cinci articole publicate în luna februarie a anului 2019.

În februarie 2021, soția celebrului Prinț Harry a câștigat cererea de confidențialitate de la Înalta Curte, după ce avocații ei au susținut, la o audiere din ianuarie, că ANL nu ar avea „nicio posibilitate” de a-și apăra cererea pentru utilizarea abuzivă a informațiilor private și încălcarea drepturilor de autor.

„Să răspundă pentru practicile lor ilegale și dezumanizante!”

De asemenea, avocații lui Meghan Markle au cerut Înaltei Curți să dea „hotărâre sumară” în legătură cu aceste pretenții, un pas legal care ar vedea acele părți ale cazului soluționate fără un proces. În hotărârea sa, judecătorul Warby i-a acordat lui Meghan „hotărâre sumară” în cererea ei pentru utilizarea abuzivă a informațiilor private.

„Reclamantul avea o așteptare rezonabilă că conținutul scrisorii va rămâne privat. Articolele publicate (n.r. – în ziarul Mail on Sunday) au interferat cu această așteptare rezonabilă.”

Într-o declarație după hotărârea din februarie 2021, Meghan Markle a spus:

„După doi ani lungi de urmărire a litigiilor, sunt recunoscătoare instanțelor pentru că au susținut Associated Newspapers și Mail On Sunday să răspundă pentru practicile lor ilegale și dezumanizante”.

Luna trecută, editorul a făcut recurs împotriva hotărârii sumare, dorind ca aceasta să fie judecată, și a oferit noi probe într-o audiere de trei zile. Avocații acestuia au spus că Thomas Markle, tatăl ducesei de Sussex, a dorit să contracareze punctele făcute de prietenii fiicei sale, care au acordat un interviu revistei People din SUA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI