Mega Image și Carrefour România, amendate de OPC. Este incredibil ce nereguli au mai găsit: „Este inadmisibil”

Mega Image și Carrefour România, amendate de OPC. Este incredibil ce nereguli au mai găsit: „Este inadmisibil”
Mega Image și Carrefour România, amendate de OPC.

Lanțurile de magazine Mega Image Carrefour România au fost controlate și amendate de către Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov. Mai exact, este vorba despre trei magazine: Mega Image din Șos. Pantelimon nr. 243 și 286, și Carrefour Market din Sos Pantelimon nr. 249. Amenzile care au fost aplicate sunt considerabile: 45.000 de lei. Iată ce nereguli s-au găsit în aceste magazine.

Mega Image și Carrefour România, amendate de Protecția Consumatorului

După controlul comisarilor, s-a dispus retragerea definitivă de la comercializare a tuturor produselor alimentare cu deficiențe, oprirea temporară a prestării serviciilor, dar și a comercializării de produse. De asemenea, comisarii au propus și câte o sancțiune de suspendare temporară a activității fiecărei unități verificate pe o durată de cel mult 6 luni.

De menționat este că principalele deficiențe întâlnite de lucrătorii CRPCR București-Ilfov au fost: expunerea la comercializare, în vitrina caldă, rotisor, a diferitelor produse tratate termic, iar sub tăvile de dedesubt se afla mucegai, rugină, dar și un strat grosier de grăsime.

A mai fost găsită și rugină pe toată suprafața și unui grad avansat de uzură, dar și mucegai sub tăvile vitrinei de comercializare legume/fructe ambalate și vrac. La fel s-a întâmplat și în cazul vitrinei raionului de pește sau la cea cu produse lactate.

Nereguli peste nereguli

De asemenea, în vitrinele de patiserie și panificație sau în cele de cofetărie au existat tăvi din inox cu strat gros de arsură, grăsimi cu particule de praf, rugină, lichid acumulat în exces cauzat de funcționarea precară a agregatelor și resturi alimentare.

Comisarii au mai găsit la fața locului și legume/fructe cu modificări organoleptice de aspect, culoare și consistență, care prezentau mucegai, deshidratare sau lovituri mecanice și pete. Acestea erau vândute chiar în această stare.

Tot spre comercializare erau și produsele congelate cu acumulare de gheață în ambalaj sau arsuri de congelare, dar și alte nereguli.

„Nicio zi fără curățenie!

Aceasta va fi noua deviză a ANPC atâta vreme cât voi fi președintele acestei instituții. Este inadmisibil ca unii operatori economici să folosească sănătatea românilor pe post de monedă de schimb pentru profituri.

Vreau să se înțeleagă foarte clar faptul că nu mai acceptăm să găsim în continuare praf, rugină, fructe stricate, vitrine neigienizate…mizerie care să pună în pericol sănătatea consumatorilor!”, a declarat președintele ANPC, Mihai Culeafă.

Carrefour România a retras toba de porc „Drag de România” de la raft

Amintim că azi, Carrefour România a inițiat retragerea de la vânzare a produsului toba de porc „Drag de România”, produsă de SC Marcel SRL, din cauza evidențierii prezenței bacteriei Listeria monocytogenes, a informat azi ANSVSA.

„Carrefour România SA retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare:
TOBĂ DE PORC DRAG DE ROMÂNIA, Cod EAN: 2955660000000, Lot/DLC: 004091121 / 24.12.2021 , Lot/DLC: 004121121 / 27.12.2021.

Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se specifică în anunţ. Vezi mai multe detalii AICI despre alertă alimentară de la Carrefour România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI