Cum te păcălește Mega Image să cumperi sucuri și ciocolată expirate

Cum te păcălește Mega Image să cumperi sucuri și ciocolată expirate

Un magazin Mega Image a vândut sucuri expirate reetichetate și ciocolată cu ambalaje pictate manual de către angajați, încălcând grav legislația și drepturile consumatorilor.

Pentru anumiți clienți, astfel de “produse” nu sunt o noutate, pentru că multă lume “s-a fript”, indiferent de supermarket.

Mega Image pare însă că forțează nota, dar, de data aceasta, a ajuns în atenția autorităților care au acționat în consecință. Într-un magazin Mega Image din Constanța s-au descoperit sucuri fresh de portocale expirate, dar reetichetate cu altă dată de expirare și lăsate în continuare la vânzare, ca să păcălească clienții.

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au făcut mai multe controale la magazinele Mega Image din Constanța și au descoperit astfel de nereguli, unele dintre ele de-a dreptul comice. Chiar și cafeaua de la automate este doar apă chioară, are doar aromă de cafea. Același lucru s-a observat și la o gamă variată de sosuri.

Horia Constantinescu, șeful Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, a declarat că s-au mai găsit în aceste magazine promoții expirate, traduceri incomplete pe etichetele informative ale produselor, deficiențe la raionul de legume și fructe…

În loc să scape de produsele expirate sau deteriorate, angajații sunt puși să “remedieze” deficiențele. De exemplu, s-a descoperit o ciocolată Snickers care avea pe ambalaj o etichetă pe care scrie “pictat manual”, ca să acopere termenul de valabilitate al produsului.

„Având în vedere această situaţie, instituţia noastră analizează oportunitatea solicitării către regională a unei decizii de suspendare a activităţii pentru o perioada de la 6 la 12 luni. La cele patru magazine controlate au fost lăsate patru invitaţii, iar abaterile constatate sunt în mare majoritate repetate“, a declarat Horia Constantinescu, potrivit Adevărul.

Mega Image este doar unul dintre multele exemple negative. Inspectorii au descoperit nereguli grave la mai multe supermarketuri, precum Auchan, Carrefour, Lidl, dar și în restaurante. În anumite cazuri, unele produse aveau și viermi.

Sursa: Adevărul
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI