Mega Image, avertisment de maximă urgență: nu consuma aceste produse

Mega Image, avertisment de maximă urgență: nu consuma aceste produse

Mega Image a anunțat că retrage de la vânzare două produse. Magazinul susține că acestea conțin produse care pot dăuna sănătății.

Mega Image a anunțat pe 21 noiembrie că retrage de la vânzare două produse pe bază de pește, mai precis anșoa. Acestea ar conține esteri ai acidului ftalic.

Ftalații sunt niște săruri folosite la combaterea țânțarilor și ca plastifiant în industria maselor plastice, pentru a le face mai flexibile.

Mega Image a retras de la vânzare din toată rețeaua următoarele produse: DLL ANSOA BORCAN 100G, nr. lot 8095, termen de valabilitate 15/07/2019 și DLL FILE ANCHOIS CU CAPERE 50G, nr lot 8059, termen de valabilitate 15/06/2019.

„Informarea de retragere de la vânzare a celor două produse provine de la Delhaize Belgia. În cadrul programului de autocontrol, producătorul acestor produse, Charlier Brabo Group, a depistat prezența substanței Ftalat (esteri ai acidului ftalic) doar asupra loturilor sus menționate”, a comunicat Mega Image.

„[…] Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate ăa le returneze la punctul de vânzăre cel mai apropiat. Nu este necesară prezentarea bonului fiscal”, a mai precizat magazinul.

Ftalații (esteri ai acidului ftalic) sunt utilizați majoritar ca plastifianți. Acești compuși sunt adăugați materialelor plastice cu scopul de a le mări flexibilitatea, transparența, și durabilitatea.

Ftalații cu greutate moleculară mică(cei derivați de la alcooli cu catene formate din trei până la șase atomi de carboni) sunt înlocuiți din multe produse în Statele Unite, Canada și Uniunea Europeană din cauza problemelor de sănătate pe care le-ar cauza, informeză Digi24.