22 iul. 2020 | 11:11

Medicul Virgil Musta, avertisment înfricoșător despre cel mai negru scenariu: „Da, este posibil să ajungem la aceste cazuri”

Sănătate
Medicul Virgil Musta, avertisment înfricoșător despre cel mai negru scenariu:
Medicul Virgil Musta, avertisment înfricoșător despre cel mai negru scenariu cu care ne putem confrunta: "Da, este posibil să ajungem la aceste cazuri"

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă pentru toți cetățenii și cadrele medicale care nu cred în existența și gravitatea noului coronavirus. Managerul Spitalului „Victor Babeș”, din Timișoara confirmă unul dintre cele mai negre scenarii în care România se poate afla.

„Am speranța că lumea o să înțeleagă că nu este de joacă”

Un scenariu negru transmis de Guvern este acela că la jumătatea lunii august, România se va conrunta cu peste 1500 de cazuri pe zi. Medicul Virgul Musta, unul dintre cei care a vindecat cele mai multe cazuri de coronavirus, confirmă acest scenariu, atâta timp cât iresponsabilitatea cetățenilor va fi la fel de mare ca și până acum.

O altă veste și mai tristă este faptul că anumite cadre medicale refuză și ele să creadă în existența acestui virus.
Întrebat în cadrul unei intervenții la Antena 3, dacă există posibilitatea să se ajungă la această cifră record, medicul Musta a răspuns afirmativ, fără nicio urmă de îndoială.

Da, este posibil să ajungem la aceste cazuri, dacă nu se înţelege să menţinem cele trei reguli de aur: purtarea măştii, distanţa fizică şi spălatul mâinilor. Avem o creştere exponenţială a cazurilor.

Dar am speranţa că, după cazurile grave de coronavirus care au fost şi oamenii au murit, lumea o să înţeleagă că nu e de joacă şi nu o să mai spună că `pe noi nu ne poate afecta` şi va respecta regulile. Eu sper că nu se ajungă la prognoza guvernului, în ce priveşte numărul cazurilor noi de coronavirus„, a declarat dr. Virgil Musta, marţi seara, pentru Antena3.ro.

Care este motivul exploziei numărului de cazuri

Medicul din Timișoara a fost întrebat de ce crede că s-a ajuns la un asemenea record de număr de cazuri, ieri România înregistrând 994 de noi îmbolnăviri. Virgil Musta consideră că știrile false, instigările la nerespectarea regulilor, asimptomaticii și supraaglomerările în anumite zone turistice sunt principalele motive pentru această creștere uriașă.

Sunt multe cazuri în comunitate şi mai este o problemă, cea a asimptomaticilor. Ei sunt mulţi şi, din această cauză, trebuie să considerăm infectate multe persoane, pentru a fi precauţi. Acest virus se poate lua de oriunde în comunitate.

Am observat că la noi în judeţ, în Timişoara, majoritatea cazurilor nu provin din oraş, ci din mediul rural, unde oamenii consideră probabil că la ţară nu e nevoie de reguli„, a explicat medicul infecţionist.

Cadrele medicale nu cred în existența COVID-19

Medicul Virgil Musta povestește că nu doar oamenii de rând nu cred în existența virusului, ci din păcate, există și cadre medicale care nu acordă importanță acestei probleme și își îmbolnăvesc colegii, dar și pacienții.

Mai grav, am întâlnit şi o asistentă medicală care a considerat că nu există virusul, nu a respectat regulile şi, astfel, a îmbolnăvit colegi şi pacienţi. E vorba de peste şase îmbolnăviri.

A fost internată la noi în spital, a spus că de ce o internăm că are are o viroză şi după scurt timp s-a externat. E vorba de personal medical care nu crede că boala poate fi mortală şi spunea că noi, medicii, exagerăm„, a concluzionat acesta.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro