Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă pentru toți cetățenii și cadrele medicale care nu cred în existența și gravitatea noului coronavirus. Managerul Spitalului „Victor Babeș”, din Timișoara confirmă unul dintre cele mai negre scenarii în care România se poate afla.
Un scenariu negru transmis de Guvern este acela că la jumătatea lunii august, România se va conrunta cu peste 1500 de cazuri pe zi. Medicul Virgul Musta, unul dintre cei care a vindecat cele mai multe cazuri de coronavirus, confirmă acest scenariu, atâta timp cât iresponsabilitatea cetățenilor va fi la fel de mare ca și până acum.
O altă veste și mai tristă este faptul că anumite cadre medicale refuză și ele să creadă în existența acestui virus.
Întrebat în cadrul unei intervenții la Antena 3, dacă există posibilitatea să se ajungă la această cifră record, medicul Musta a răspuns afirmativ, fără nicio urmă de îndoială.
“Da, este posibil să ajungem la aceste cazuri, dacă nu se înţelege să menţinem cele trei reguli de aur: purtarea măştii, distanţa fizică şi spălatul mâinilor. Avem o creştere exponenţială a cazurilor.
Dar am speranţa că, după cazurile grave de coronavirus care au fost şi oamenii au murit, lumea o să înţeleagă că nu e de joacă şi nu o să mai spună că `pe noi nu ne poate afecta` şi va respecta regulile. Eu sper că nu se ajungă la prognoza guvernului, în ce priveşte numărul cazurilor noi de coronavirus„, a declarat dr. Virgil Musta, marţi seara, pentru Antena3.ro.
Medicul din Timișoara a fost întrebat de ce crede că s-a ajuns la un asemenea record de număr de cazuri, ieri România înregistrând 994 de noi îmbolnăviri. Virgil Musta consideră că știrile false, instigările la nerespectarea regulilor, asimptomaticii și supraaglomerările în anumite zone turistice sunt principalele motive pentru această creștere uriașă.
„Sunt multe cazuri în comunitate şi mai este o problemă, cea a asimptomaticilor. Ei sunt mulţi şi, din această cauză, trebuie să considerăm infectate multe persoane, pentru a fi precauţi. Acest virus se poate lua de oriunde în comunitate.
Am observat că la noi în judeţ, în Timişoara, majoritatea cazurilor nu provin din oraş, ci din mediul rural, unde oamenii consideră probabil că la ţară nu e nevoie de reguli„, a explicat medicul infecţionist.
Medicul Virgil Musta povestește că nu doar oamenii de rând nu cred în existența virusului, ci din păcate, există și cadre medicale care nu acordă importanță acestei probleme și își îmbolnăvesc colegii, dar și pacienții.
“Mai grav, am întâlnit şi o asistentă medicală care a considerat că nu există virusul, nu a respectat regulile şi, astfel, a îmbolnăvit colegi şi pacienţi. E vorba de peste şase îmbolnăviri.
A fost internată la noi în spital, a spus că de ce o internăm că are are o viroză şi după scurt timp s-a externat. E vorba de personal medical care nu crede că boala poate fi mortală şi spunea că noi, medicii, exagerăm„, a concluzionat acesta.