03 nov. 2023 | 14:46

Medicul Leon Dănăilă, sfaturi pentru dezvoltarea creierului: „Cum să stimulezi neuroplasticitatea”

Sănătate
Medicul Leon Dănăilă, sfaturi pentru dezvoltarea creierului:
Medicul neurochirurg Leon Dănăilă, sfaturi pentru dezvoltarea creierului. Ce activități să practici pentru a-i stimula neuroplasticitatea.

Reputatul medic Leon Dănăilă a publicat pe contul său de Facebook câteva sfaturi pentru dezvoltarea creierului uman. Specialistul în neurochirurgie a împărtășit modalități simple de a stimula neuroplasticitatea acestui organ, la absolut orice vârstă. Iată despre ce este vorba!

Leon Dănăilă, despre dezvoltarea creierului uman

Stimularea creierului pentru a îmbunătăți memoria, concentrarea sau funcționalitatea lui zilnică este o prioritate pentru mulți adulți, dar nu numai. Indiferent de categoria de vârstă în care te încadrezi, poți să beneficiezi de neuroplasticitatea acestui organ practicând câteva exerciții simple.

Medicul Leon Dănăilă, cunoscut pentru activitatea lui profesională în neurochirurgie, premiat de nenumărate ori atât în țară, cât și în străinătate, a împărtășit pe contul său de Facebook câteva metode de a menține creierul în formă și de a spori agilitatea mintală, indiferent de vârstă.

De ce sunt importante călătoriile, lectura și dansul

Specialistul a recomandat, în primul rând, practicarea unor exerciții zilnice cu mâna nedominantă, dreapta sau stânga, în funcție de caz, cum ar fi spălatul pe dinți sau folosirea furculiței. Aceste activități consolidează conexiunile dintre celulele creierului, potrivit medicului.

Și activitățile relaxante sunt importante. Călătoriile, lectura, dansul joacă roluri esențiale în dezvoltarea creierului uman. Leon Dănăilă a recomandat explorarea locurilor noi, această practică expunând creierul la stimuli inediți și medii înconjurătoare noi pentru a deschide noi căi neuronale.

„Dansul reduce riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer”

„Citiți ficțiune. Cititul unui roman și implicarea în acțiunea acestuia îmbunătățesc conectivitatea creierului și activitatea în regiunile responsabile pentru senzații și mișcare.

Practicarea dansului reduce riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer și îmbunătățește conectivitatea neuronală, datorită implicării multiplelor funcții ale creierului”, a explicat medicul neurochirurg Leon Dănăilă.

De ce sunt recomandate meditațiile, de fapt

Specialistul a subliniat importanța utilizării de mnemotehnici (asociații mentale, conversiuni, acrostihuri, rime și asonanțe etc.) pentru exersarea memoriei. Potrivit acestuia, practicile de acest fel stimulează conectivitatea rețelelor neuronale.

Exercițiile fizice și controversatele meditații ajută, de asemenea, la dezvoltarea creierului uman. 30 de minute de exerciții fizice zilnic sau meditație contribuie la formarea de noi sinapse.

Câte ore ar trebui să dormim, potrivit lui Leon Dănăilă

Și alimentația, dar și programul de somn susțin plasticitatea creierului, respectiv consolidarea procesului de învățare. Pentru o bună sănătate a creierului, se recomandă integrarea în programul alimentar a flavonoidelor (cacao, afine) și antioxidanților (ceai verde).

Medicul Leon Dănăilă a recomandat românilor să doarmă cel puțin 7 ore pe noapte pentru a încuraja procesul de învățare. Practic, prin intermediul unui somn adecvat, are loc creșterea spinilor dendritici și transferul informațiilor între neuroni.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Atenție la banii din portofel! S-ar putea să fie falși. Ce se întâmplă
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro