01 feb. 2021 | 08:57

Medicul Emilian Imbri, semnal de alarmă cu privire la reacțiile apărute după a doua doză de vaccin. Ce se întâmplă, de fapt

Știri generale
Medicul Emilian Imbri, semnal de alarmă cu privire la reacțiile apărute după a doua doză de vaccin. Ce se întâmplă, de fapt
Reacții după cea de-a două doză de vaccin

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, medicul Emilian Imbri, avertizează cetățenii asupra reacțiilor apărute în urma administrării celei de-a doua doză a vaciinurilor anti-covid-19. Potrivit acestuia, un număr mai mare de persoane a acuzat reacții după rapel. Pentru a preveni fenomenul ,,panicarea populației”, celebrul medic explică motivele acesei reacții ale organismului.

Cu ce reacții se pot confrunta persoanele vaccinate cu ambele doze

Etapa adminstrării primei doze de vaccin a fost una liniștită, fără probleme sau reacții apărute. Din păcate, există semnale care ne anunță că cea de-a doua doză de vaccin este urmată de reacții adverse, precum febră, dureri musculare, tuse. Medicul Emilian Imbri le transmite cetățenilor să nu se sperie, dat fiind faptul că aceste reacții ar fi normale, ca urmare a imunității oferite de prima doză.

Chiar dacă nu este o regulă generală, medicul explică ce a observat la majoritatea colegilor săi, după efectuarea rapelului. Potrivit managerului de la „Victor Babeș”, reacțiile sunt datorate faptului că organismul își crează anticorpi.

„Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacții post-rapel decât reacțiile după prima doză de vaccinare. La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o ușoară durere la locul respectiv sau a doua zi, brațul dureros un pic în zona deltoidului.

Acum, din practic tot 500 de oameni vaccinați cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile și vizibile: febră, dureri musculare – dar dureri musculare, ca și cum ar zice omul „parcă eram bătut cu maiul”- , tuse, rinoree. Au fost o zi aceste manifestări, o zi a durat toată treaba asta, după care au dispărut aceste simptome.

N-a fost nimic mai grav. Dar este de remarcat faptul, iar eu bănuiesc că este firesc, este reacția organismului, care de data asta reacționează, creând anticorpi”, a explicat Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București.

Ce se întâmplă atunci când o persoană infectată cu Covid-19 face vaccinul

Medicul Emilian Imbri a dat asigurări cu privire la efectuarea unor analize, atât în rândul persoanelor vaccinate care au dezvoltat reacții, cât și în rândul celor care nu au manifestat reacții adverse, tocmai pentru a afla motivul acestor diferențe.

„Suntem curioși și vom face o testare pe persoane care n-au avut, după a doua vaccinare, decât o ușoară astenie, să vedem care este nivelul de anticorpi după cele zece zile de la rapel, și să facem și la persoanele care au avut o formă mai zgomotoasă, să vedem dacă există și vreo diferență de nivel de anticorpi”, a spus Emilian Imbri, potrivit Digi24.

Cu privire la persoanele care sunt infectate în momentul vaccinării, medicul a făcut referire la câte cazuri de acest gen, astfel că este nevoie de o nouă revaccinare la o lună după vindecare.

„N-au știut și au dezvoltat boala la câteva zile, s-au pozitivat, a se vedea cazul dnei profesor Dorobăț, cel mai cunoscut în toată România, că la două zile după ce a făcut vaccinul, dumneaei s-a pozitivat și a făcut boala. În cazul lor, vaccinarea trebuie reluată, cu prima doză și rapel, cam la o lună după ce se vindecă”, a precizat Emilian Imbri.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro