Medicul care are curaj să îl înfrunte pe Raed Arafat. A spus tot adevărul despre creșterea cazurilor

Medicul care are curaj să îl înfrunte pe Raed Arafat. A spus tot adevărul despre creșterea cazurilor
Medicul Sorin Bivolaru declarații acide la adresa lui Raed Arafat

Tot mai multe voci critică modul în care autoritățile centrale gestionează actuala situație de criză. Dacă până acum vocile veneau din spectrul politic, sau civil, în ultima vreme vin și direct din sistemul medical. Voci ca Monica Pop, Beatrice Mahler au ieșit în spațiul public criticând ce se întâmplă. Recent o altă voce a scris pe rețelele de socializare mesaje dure la adresa lui Raed Arafat, și nu numai. Este vorba de medicul Sorin Bivolaru, specialist în pulmonologie.

Medicul Sorin Bivolaru declarații acide la adresa lui Raed Arafat

Spațiul online și, în special, rețelele de socializare, a reușit să coaguleze în ultima vreme multe voci critice la adresa autorităților centrale. Multe dintre aceste voci au criticat modul în care autoritățile au gestionat, încă de la început, situația de criză în care se află România, odată cu declanșarea Pandemiei. Aceste voci critice s-au întețit mai ales acum, odată cu implementarea noilor decizii restrictive.

Exponentul cel mai criticat al decidenților este Raed Arafat, Secretarul de Stat din MAI. Un noul val de ironii la adresa acestuia au fost publicate pe Facebook de un medic gălățean. Este vorba de medicul Sorin Bivolaru, specialist pulmonologist. Medicul, într-o scrisoare deschisă, postată pe pagina sa de Facebook își începe textul așa:

”Bună seara Dl. Arafat! Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului! Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine! Chiar foarte bine! 6118 cazuri astăzi! Școlile?! Închise clar! Mall-urile?! Deschise și PLINE! Teatrele?! Închise! Pârtiile?! Deschise și arhipline! Se apropie Paștele! Știți?! O să restrângeți iarăși dreptul oamenilor la religie?!

Dar mall-urile, tot deschise? Școlile tot închise? Dumneavoastră aveți senzația că limitarea ieșiri din casă între 22 și 5 dimineața contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului? Răspunsul e NU! Dar na, băieții ăia de vă înconjoară, nu prea au curajul să vă zică, dar vă spune eu..”, scrie medicul Sorin Bivolaru pe Facebook.

”Mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului”

Actualele decizii, în afară de faptul că au îngrădit și mai mult libera circulație a românilor, în opinia medicului Sorin Bivolaru, nu au rezolvat aproape nimic. De altfel cele decalrate de medicul Sorin Bivolarueste argmentat de realitatea din teren și de numărul mare de noi cazuri apărute în aceste zile.

”Dumneavoastră aveți senzația că limitarea ieșiri din casă între 22 și 5 dimineața contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului? Răspunsul e NU! Dar na, băieții ăia de vă înconjoară, nu prea au curajul să vă zică, dar vă spune eu.. – v-ați făcut damblaua impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituții, etc. Câte cazuri de COVID19 ați identificat? ZERO! Motiv pentru care ați și renunțat la măsură!

– ați recomandat lucrul în ture. Hmmm… Ați verificat să vedeți câte instituții publice sau private practică chestia asta? NU! Iar mulți dintre cei care o practică, au redus salariile angajaților sau le-au făcut contracte pe jumătate de normă. Credeți că dacă oamenii bagă mai puțini bani în buzunar, nu se mai îmbolnăvesc de COVID19?

– în loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituțiilor, etc. Multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă.

Angajaților li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea. Ce ziceți, găsim o soluție? Mai valabilă treaba aia cu ”zădărnicirea combaterii bolilor” sau fugărim oamenii noaptea pe străzi, în timp ce infractorii își fac treburile liniștiți.. Ar mai fi câte una alta de zis, dar na… nu citiți dumneavoastră pe aici. Apropo, sunt medic pneumolog, la Spitalul Militar din Galați, în caz că aveți întrebări despre măsuri eficiente de limitare a răspândirii virusului SARS COV2.”, a mai scris medicul Sorin Bivolaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI