Medicul Adrian Streinu-Cercel, previziuni sumbre pentru România: „În mai puțin de o lună ajungem ca Italia”
Managerul Institului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, a vorbit în direct la Antena 3 despre pericolul care îi pândește pe români, dar și motivul pentru care cetățenii sunt atât de expuși infectării cu coronavirus.
„Transmiterea comunitară înseamnă existența mizeriei în jurul nostru”
Medicul Adrian Streinu-Cercel le-a explicat românilor clar și răspicat de ce avem nevoie în această perioadă pentru a ne feri de un pericol mare provocat de transmiterea comunitară cu coronavirus. Acesta a explicat că această transmitere este datorată existenței mizeriei în jurul nostrum și în același timp, nerespectării regulilor de igienă obligatorie.
Chiar dacă în această perioadă de criză, românii sunt speriați de acest virus global, de multe ori ei uită să se spele pe mâini și să se izoleze, măsurile cele mai utile în lupta grea cu această pandemie.
Cu riscul de a supăra cetățenii, profesorul Streinu a declarat că: „Problema e alta și dacă nu o rezolvăm, în mai puțin de o lună ajungem ca Italia. Trebuie să evităm murdăria, pe românește! Avem nevoie să folosim apă și săpun, pentru a impiedica transmiterea intracomunitară a coronavirusului. Este cel mai important! Românii trebuie să înțeleagă că e nevoie să stea în case„.
Toată lumea trebuie să stea izolată în casă două-trei luni de zile
Medicul sfătuiește toți românii să stea în case pentru două-trei luni de zile, evitând numărul îmbolnăvirilor și tratarea în spitalele din România: „Dacă se ajunge la prolema suportului spitalelor, deja problema este pierdută din mână. Nu trebuie să ajungem să avem pacienți internați în spital”. Tocmai de aceea, medicul insistă ca populația să înțeleagă că apa și săpunul sunt principalele ingrediente care pot salva această societate.
Atunci când a fost întrebat dacă existența unui număr mai mare de teste, care va putea fi făcut populației, va putea asigura un control asupra răspândirii virusului, medicul a răspuns că „în mod categoric, nu”. Acesta menționează că testarea nu are legătură cu problema răspândirii virusului, ci lipsa igienei sociale: „Testarea îți pune un diagnostic și atât. Nu-ți spune nici de câte ori s-a spălat ăla pe mâini, nici de câte ori s-a dus și a stat cu vecinul la gard. Punem problema total greșit.”