Adrian Streinu-Cercel, anunț îngrijorător pentru români. „Va urma al doilea val în toamnă”

Adrian Streinu-Cercel, anunț îngrijorător pentru români. „Va urma al doilea val în toamnă”

Medicii și asistentele din prima linie luptă împotriva temutului coronavirus, care a afectat zeci de țări, iar, din nefericire pentru noi toți, Organizația Mondială a Sănătății avertizează că vom traversa o perioadă extrem de dificilă.

Anunț îngrijorător pentru români

Dr. Adrian Streinu-Cercel atenționează că vom trece printr-o „o perioadă de foc”, care se va întinde pe următoarele patru luni. Un al doilea val de infecții va lovi în tomană, susține medicul. Prin urmare, directorul Institutului „Matei Balș” îi îndeamnă pe români să își petreacă sărbătorile pascale acasă, pentru a se proteja de virus, oricât de neplăcută ar fi această situație. Siguranța înainte de toate!

„În următoarele patru luni va fi o perioadă de foc pentru România. Va mai urma un al doilea val care va fi în toamnă. Primul val va fi după Paşte. Sistemul este ca un dromader. Capul cămilei este o creştere uşoară, după care urmează o perioadă de acalmie, o incubaţie. În această perioadă sunt cei care au venit din Spania, Israel, care contaminează şi împrăştie. Urmează cocoaşa propriu zisă”, a informat medicul.

România – „a doua Italie”?

Este bine cunoscut faptul că românii care se întorc în România, venind din țări precum Italia, Spania, sau Israel, pot fi purtători de COVID-19, iar în țara noastră, cu precădere în mediul rural, normele de siguranță impuse nu sunt respectate corespunzător. Deoarece populația țării este îmbătrânită, riscurile sunt mari, conchide Dr. Adrian Streinu-Cercel. Astfel că, dacă regulile vor fi nesocotite, România riscă să devină „a doua Italie”.

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecție
Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecție

„Ceea ce ne preocupă este nivelul de întoarcere din Spania, Israel, oameni care aduc noi infecţii. Practic din momentul în care a apărut cuvântul pandemie, toate ţările sunt pe roşu. La ţară avem o populaţie îmbătrânită, iar accesul la apă şi săpun este derizoriu”, a declarat doctorul pentru televiziuni.

În completare, acesta a accentuat că „dacă ne vom duce să ne pupăm, lucrurile nu vor merge bine. Trebuie să ne oprim la poartă, respectiv la uşa apartamentului. Dacă nu înţelegem să facem asta benevol, o vom face forţat. Dacă nu stăm acasa următoarele 10 săptămâni… în România poate fi ca în Italia”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI