Medicul Adrian Marinescu, anunț crunt despre spitalele din România. Veștile sunt proaste

Medicul Adrian Marinescu, anunț crunt despre spitalele din România. Veștile sunt proaste
Medicul Adrian Marinescu, anunț crunt despre spitalele din România

Medicul Adrian Marinescu, anunț crunt despre spitalele din România. Noul val de infectări cu virusul nimicitor pune la tot mai grea încercare sistemul sanitar din România. Ce măsuri urmează să se ia în spitale.

Medicul Adrian Marinescu, anunț crunt despre spitalele din România

Situație din nou îngrijorătoare la nivel național, după ce a crescut iar numărul cazurilor de infectare cu SARS-COV-2. În multe spitale din țară deja nu mai sunt locuri disponibile pentru pacienții care se află în stare gravă. După cum bine se știe, România stă foarte prost în ceea ce privește capacitatea secțiilor ATI, aceasta fiind de 1260 de locuri. În cadrul unui interviu pentru Antena 3, purtător de cuvânt al Institutului Matei Balș din Capitală, doctorul Adrian Marinescu, a făcut un anunț crunt despre spitalele din România. De asemenea, acesta a explicat ce scenarii urmează să se aplice în spitalele din București.

„În momentul în care avem peste 1000 de infectari pe zi în București și zonele din jur, este evident că un procent impotant din pacienți au nevoie de internare. Cred că e o discuție generală și se referă la tot ceea ce înseamnă locuri din spitalele din circuitul COVID.

În a două parte a zilei devine regulă să nu mai avem locuri de internare, mă refer la toate secțiile nu doar la Terapie intensivă.Avem nevoie că mai multe spitale să meargă pe un dublu circuit. Să aibă și locuri COVID și non-COVID. Sper să nu ajungem în punctul în care să fim că la sfârșitul anului trecut, cu pacienți care așteaptă perioade lungi în camerele de garda din circuitul COVID. Să învățăm din ceea ce s-a întâmplat atunci și să avem mai multe variante.” a spus medicul Adrian Marinescu.

Bilanţul cazurilor de Covid-19 din 13 martie 2021, în România

Sâmbătă, 13 martie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimele informaţii privind situaţia pandemiei de coronavirus în ultimele 24 de ore. Astfel, în urma testelor efectuale la nivel național, au fost înregistrate 4.964 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De cealaltă parte, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 925 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește secțiile ATI, din cele 1.260 de paturi ATI avizate de DSP şi destinate pacienţilor Covid-19,mai sunt disconibile doar 57 de locuri pentru pacienţii infectaţi.

„Până astăzi, 13 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 855.326 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 781.154 de pacienți au fost declarați vindecați. 21.439 de persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI