România stă pe o bombă cu ceas. Medic celebru, avertisment dur pentru țara noastră: „Este clar că de aici se pleacă”

România stă pe o bombă cu ceas. Medic celebru, avertisment dur pentru țara noastră: „Este clar că de aici se pleacă”
Adrian Marinescu, avertisment dur pentru români

Bucureștiul se află în mare pericol, astfel că, în cel mai rapid timp, Capitala poate intra în scenariul roșu. Medicul Adrian Marinescu avertizează populația cu privire la riscul ca virusul să sufere mutații, iar vaccinarea să fie din ce în ce mai ineficientă. Pentru a evita acest lucru, cetățenii sunt rugați să respecte câțiva pași esențiali pentru reducerea virusului din circulație.

De unde provine creșterea îmbolnăvirilor

Medicul de la Balș a explicat recent originea exploziei de cazuril de Covid-19. Medicul Adrian Marinescu afirmă că acest fenomen era de așteptat, având în vedere reînceperea mai multor activități, precum și redeschiderea școlilor, a restaurantelor și a altor locații ce implică adunarea mai multor persoane într-o încăpere.

„Este destul de clar că peste tot există o creștere a numărului de cazuri. Sunt mai mulți factori. Pe de o parte vorbim despre noile tulpini, dar și despre reluarea anumitor activități, nu doar de deschiderea școlilor, dar și activitatea restaurantelor și barurilor. Luându-le pe toate împreună, influențează aceste creșteri care nu sunt exponențiale, au fost pas cu pas în ultimele săptămâni. Era de așteptat că la un moment dat se pot schimba și scenariile”, a dezvăluit acesta.

Cum putem evita apariția unor mutații periculoase

Medicul Marinescu consideră că vaccinarea și respectarea măsurilor de prevenție reprezintă singurele metode prin care virusul poate fi eredicat, iar mutațiile care ar putea agrava situația epidemiologică a țării să se dezvolte în număr cât mai mic. Infecționistul de la “Matei Balș” susține că o lungă perioadă a existenței virusului printre cetățeni nu poate aduce cu sine decât la formarea altor tulpini, care nu vor mai putea fi ținute sub control cu ajutorul vaccinului.

“Trebuie să plecăm de la o realitate. Virusul, cu cât timp stă mai mult în circulație, este clar că suferă mutații și până la urmă ceea ce ne interesează este că campania de vaccinare, pe care am face-o într-un timp scurt, împreună cu măsurile de prevenție, ar trebui să reducă cât se poate de mult virusul din circulație. Să nu mai lăsăm să apară și alte mutații. E clar că de aici se pleacă.

Dacă el rămâne în circulație, apar alte mutații, alte variante virale și sigur, la un moment dat aceste variante virale interferă și cu vaccinul. Nu avem încă suficiente date, dar lucrul acesta se poate întâmpla, motiv pentru care toate campaniile de vaccinare iau în calcul ca la un moment dat să fie un update pentru vaccin, peste un timp”, a explicat Adrian Marinescu la RealitateaPlus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI