Medicul Adrian Marinescu, adevărul despre reinfectările cu Covid-19 după vaccinare. Ce se întâmplă, de fapt

Medicul Adrian Marinescu, adevărul despre reinfectările cu Covid-19 după vaccinare. Ce se întâmplă, de fapt
Adrian Marinescu, despre reinfectările cu Covid-19 după vaccin

Directorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Marinescu, a explicat de ce unele persoane se reinfectează cu Covid-19, în ciuda faptului că s-au vaccinat. Medicul infecționist a decis să explice acest lucru după ce marele actor Alexandru Arșinel s-a infectat după imunizare.

Vârsta înaintată poate influența gradul de imunizare

Potrivit specialistului Adrian Marinescu, imunitatea împotriva virusului poate fi dobândită fie prin trecerea prin boală, fie prin vaccinare. Acesta explică, de asemenea, că vârsta poate să reprezinte o piedică în momentul formării anticorpilor, sistemul imunitar răspunzând mai greu sau deloc.

Chiar și așa, medicul a susținut că vaccinarea elimină un risc destul de mare de infectare, iar în cazul în care acest lucru are loc, persoana în cauză dezvoltă o formă ușoară, în timp ce pacienților din categoria de risc nu le este pusă în pericol viața.

“În momentul în care este o vârstă avansată probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare. În afară de imunitatea prin anticorpii atunci când mă Altfel spus, și dacă nu am un titru de anticorpi corespunzător este foarte posibil atunci când voi veni în contact cu virusul să am acele celule cu memorie care vor știi să recunoască și, practic pot avea un avantaj faţă de cel care nu s-a vaccinat.

Este un element important și pe care îl aș lua în calcul. Acest lucru este valabilă și la trecerea prin boală, imunitatea este dublă. Este probabilitatea mai mică să mă infectezi dacă mă vaccinez, dar nu înseamnă că nu se poate întâmpla.

Ceea ce mă interesează e să nu fac boala, să nu fac cu o formă severă și dacă sunt persoane vulnerabile să nu pun viața în pericol”, a explicat medicul Adrian Marinescu, potrivt Antena3.

Alexandru Arșinel și soția sa, infectați cu Covid-19 după vaccinare

Vestea că Alexandru Arșinel și soția sa se află în spital din cauza infecției cu Covid-19 a zguduit o țară întreagă, mai ales că cei doi se vaccinaseră cu două luni înainte, în speranța că vor fi protejați împotriva virusului nemilos.

Cei doi soți se află internați de cinci zile, iar starea lor nu este una tocmai bună. În ciuda acestui lucru, medicii i-au asigurat că forma pe care o au este una ușoară, acest lucru datorându-se celor două doze de vaccin făcute în lunile ianuarie și februarie.

”Ne simțim ca niște oameni bolnavi. Suntem de cinci zile în spital. Medicii mi-au promis că voi petrece sărbătorile acasă. E o formă, ei zic mai ușoară, din cauză că am făcut vaccinurile. Ne-am vaccinat în urmă cu două luni, cam așa, o lună jumătate.

Nu mi-au spus că este posibil să mai fac acest virus după vaccinare. Asta e. Nu așa a fost? Nu asta s-a spus? Nu am crezut. Nu am crezut că voi trece prin așa ceva”, a declarat Alexandru Arșinel la Antena Stars.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI