Medicii de familie au ajuns la capătul puterilor. Ce îi cer acum premierului Viorica Dăncilă

de: Claudiu Surmei
25 07. 2019

Medicii de familie îi cer premierului Viorica Dăncilă să îl schimbe pe Vasile Ciurchea de la șefia Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și să numească în locul său o persoană asupra căreia nu există nicio urmă de suspiciune. Aceștia i-au trimis prim-ministrului o scrisoare deschisă în care semnalează lipsa de deschidere spre dialog și atitudinea ostilă din trecut a lui Vasile Ciurchea.

Medicii de familie îi cer premierului să îl schimbe pe Ciurchea de la șefia CNAS

„Respectăm decizia luată și motivul aducerii din nou în funcția de conducere a CNAS a unei persoane cu experiență, notând și că domnul dr. Vasile Ciurchea este unul dintre cei mai longevivi președinți CNAS, ocupând această funcție și între anii 2007-2009 și 2014-2016.

Ne exprimăm pe această cale regretul că nu a fost numit un specialist asupra căruia să nu existe nici o urmă de suspiciune și care să fi avut rezultate pozitive notabile pe durata mandatului său, în special în privința funcționării Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate”, se arată în scrisoarea deschisă a Federației Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Vasile Ciurchea

Medicii sunt convinși că la șefia CNAS putea fi numită o persoană care să nu aibă probleme penale și îi atrag atenția Vioricăi Dăncilă că Vasile Ciurchea a avut o atitudine ostilă în trecut.

„Suntem, de asemenea, îngrijorați în privința lipsei de deschidere spre dialog și a atitudinii ostile din trecut manifestată de domnul dr. Vasile Ciurchea atunci când medicii de familie au semnalat problemele sistemului informatic administrat de CNAS. Timpul a arătat că toate disfuncționalitățile Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate reclamate de medicii de familie au fost și sunt și în prezent reale”, se arată în scrisoare.

Vasile Ciurchea este anchetat de procurorii anticorupție pentru contracte ce vizau sistemul informatic al CNAS, prejudiciul din dosar fiind de aproape 17 milioane de euro.