Mari companii farmaceutice sunt aum într-o permanentă competiție îna descoperi remedii împotriva virusului COVID-19. Pintre acestea se numără și o companie farma din Statele Unnite ale Americii , Merck. Compania este unul dintre cei mai mari jucători ai Big Pharma. Recent compania a dezvăluit planurile de vaccinare și terapie COVID-19.
Merck, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, a lipsit în mod vizibil din cursa pentru a dezvolta vaccinuri și medicamente COVID-19. Asta până recent. Compania anunța în mai anul trecut că a încheiat acorduri pentru dezvoltarea și fabricarea a două vaccinuri COVID-19 diferite și un compus antiviral experimental mult discutat, care se află deja în studiile clinice timpurii.
Oficialii Merck au declarat sâmbătă noi rezultate ale medicamentului lor experimental antiviral molnupiravir. Medicamentul dezvoltat de companie a arătat o reducere rapidă a virusului infecțios, într-un studiu în rândul participanților cu COVID-19.
”Continuăm să facem progrese în programele noastre clinice de fază 2/3 de evaluare a molnupiravirului, atât în ambulatoriu, cât și în spitale”, a declarat Roy Baynes, șef de dezvoltare clinică globală și ofițer medical șef la Merck Research Laboratories.
Molnupiravir, spun oficialii Merck, s-a dovedit a fi eficient în mai multe tulpini de SARS-CoV-2. Medicamentul a fost inventat la Drug Innovations la Emory, o companie de biotehnologie non-profit deținută în totalitate de Universitatea Emory. Merck a decis să se concentreze asupra terapiei după ce cele două vaccinuri COVID-19 nu au reușit să genereze răspunsurile imune dorite, determinând compania să abandoneze programul în ianuarie.
Compania a declarat că din 202 de participanți tratați, nu au fost identificate „semnale de siguranță” în cadrul studiului clinic în curs. Iar din cele patru evenimente adverse grave raportate, niciunul nu a fost considerat a fi legat de medicamentele studiate.
”Avem deja constatări obiective secundare din acest studiu. Acestea fac referire la scăderi mai rapide a virusului infectios in randul persoanelor cu COVID-19 tratate cu molnupiravir. Rezultatele obținute sunt cu adevărat promitatoare.”, a spus William Fischer, profesor asociat de medicina la Universitatea din Carolina de Nord Scoala de Medicina, in o declarație a celor două companii.
Luna trecută, Merck, care are sediul central în Kenilworth, a declarat că renunță la două potențiale vaccinuri COVID proprii. Decizia a venit în urma unor rezultate slabe în studiile în stadiu incipient.
La începutul acestei săptămâni, Merck a anunțat că va contribui la producerea noului vaccin coronavirus rival al Johnson & Johnson. Anunțul a venit în timp ce Casa Albă a încercat să accelereze producerea vaccinului cu doză unică, după ce J&J s-a confruntat cu probleme de producție neașteptate cu vaccinul său și a produs doar 3,9 milioane de doze înainte de a primi autorizația de utilizare de urgență săptămâna trecută.