Medicamentul care tratează boala covid, în peste 100 de spitale din România. Le-au primit chiar acum

Medicamentul care tratează boala covid, în peste 100 de spitale din România. Le-au primit chiar acum
Câteva spitale din România au primit medicamentul care vindecă virusul chinez

Vești bune pentru pacienții infectați cu COVID-19 din România. Spitalele au primit suplimente cu medicamentul care vindecă virusul chinez. Peste 100 de unități medicale se bucură de un mare ajutor oferit acum.

Peste 100 de spitale din România au primit suplimente cu medicamentul care tratează virusul chinez

Veste extraordinar de bună! Peste 100 de spitale din România au fost alimentate cu medicamentul care vindecă pacienții infectați cu COVID-19. Ministerul Sănătății a anunțat că unitățile medicale au primit în total mii de flacoane de Remdesivir.

Medicamentul este folosit în tratamentul pacienților testați pozitiv cu coronavirus. Aprovizionarea instituțiilor continuă, arată Ministerul în cadrul unui comunicat de presă. Până la moment este vorba despre 10.536 de flacoane de Remdesivir din stocul existent.

„Unul din principalele noastre obiective în această perioadă îl reprezintă aprovizionarea continuă a spitalelor cu medicamentele necesare pentru pacienți. În ultimele două săptămâni am distribuit zilnic medicamentele pentru care am încheiat contracte cu producătorii care au fost donate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă”, a declarat ministrul interimar al Sănătății.

Criteriile de repartizare a medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane, pacienții tratați și pacienții internați, confirmații în secții și în ATI.

Câteva spitale din România au primit medicamentul Remdesivir

„Repartiția a fost realizată la nivel județean”

În data de 20 octombrie a mai fost distribuit la unitățile medicale și medicamentul Tocilizumabum. Mai exact, autoritățile au repartizat un mix de 4.175 de flacoane de diferite volume la direcțiile de sănătate publică în cadrul contractului subsecvent pe care Ministerul Sănătății îl are încheiat cu firma producătoare.

Repartiția a fost realizată la nivel județean în funcție de pacienții raportați de spitale ca fiind confirmați, pacienții cu ventilație invazivă și noninvazivă sau de cei care au nevoie de flux oxigen.

„Ministerul Sănătății a repartizat astăzi, 20 octombrie 2021, un mix de 4175 de flacoane de Tocilizumabum de diferite volume la direcțiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent pe care Ministerul Sănătății îl are încheiat cu firma producătoare.

Repartiția a fost realizată la nivel județean, în funcție de pacienții raportați de spitale ca fiind confirmați cu Covid-19 și internați în ATI la data de 20.10.2021, de pacienții confirmați cu ventilație invazivă și noninvazivă, de pacienții confirmați cu COVID 19 care au nevoie de flux oxigen, precum și de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infectioase.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente. Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei („furtună de citokine”).”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI