Câți oameni au murit de gripă în România, în acest sezon: unii s-au și vaccinat

În timp ce întreaga planetă se îngrijorează în legătură cu răspândirea coronavirus, un număr important de români au murit de gripă în acest sezon.

Bilanțul deceselor din România din cauza gripei a devenit din ce în ce mai îngrijorător. Numărul persoanelor care și-au pierdut viața a fost confirmat în urmă cu câteva ore de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Din păcate, cel puțin o persoană s-a vaccinat anti-gripal în urmă cu câteva luni, dar tot a decedat.

La ora actuală, numărul celor care și-au pierdut viața în România din cauza gripei, în acest sezon de iarnă, a atins pragul de 39. În ultimele zile, s-au adăugat acestei statistici patru persoane. Toți sunt vârstnici și toți au avut condiții medicale preexistente. Cu alte cuvinte, au mai avut și alte boli în afară de gripă la momentul decesului.

Trei dintre cei patru nu au fost vaccinați antigripal. Persoanele care au murit de gripă în ultimele zile sunt din județele Alba, Prahova, Iași și Bistrița Năsăud. Prima este o femeie de 81 de ani din județul Alba. Aceasta nu a fost vaccinată și și-a pierdut viața duminică din cauza virusului gripal de tip A, subtip (H1)pdm09.

O a doua femeie, în vârstă de 65 de ani a murit sâmbătă, în județul Prahova. Și ea avea condiții medicale preexistente, dar a fusese în prealabil vaccinată antigripal. S-a confirmat faptul că decesul i-a fost cauzat de virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

A treia este o femeie din Iași, în vârstă de 67 de ani. Nu era vaccinată și, din câte se pare, nu a avut probleme medicale. Ea a murit luni. Un bărbat de 62 de ani din Bistrița Năsăud, cu condiții medicale preexistente, nevaccinat gripat, a murit sâmbătă din cauza unui virus gripal de tip A, nesubtipat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI