Medicament împotriva covid în Cluj. Ce pregătesc experții români

Medicament împotriva covid în Cluj. Ce pregătesc experții români
Medicament împotriva covid în Cluj. Ce pregătesc experții români

Există câteva vești neașteptate cu privire la un medicament ce va fi folosit în tratarea pacienților infectați în noul coronavirus. O fabrică de medicamente aflată în Cluj Napoca va produce un medicament ce va fi utilizat pentru a trata simptomele ușoare și medii ale pacienților ce suferă de acest virus.

Medicament împotriva coronavirusului. Vești bune pentru români

Este vorba de cel mai mare producător de medicamente din România, anume Terapia Cluj. Începând cu luna viitoare, se va introduce în fluxul de producție un medicament antiviral ce va fi extrem de folositor pentru pacienții infectați cu noul coronavirus ce suferă de simptome ușoare și medii.

Din luna iunie vor fi fabricate 100 de mii de cutii pe lună. Aceasta este capacitatea maximă ce poate fi realizată fără costuri suplimentare. De asemenea, medicamentul era, până acum, importat în India. El va putea fi folosit în continuare în spitale, dar există și anumite vești bune pentru pacienții ce suferă de simptome ușoare și medii.

Unde se va putea găsi medicamentul

Medicamentul produs de Terapia Cluj se va putea găsi și în farmacii, putând fi cumpărat pe bază de prescripție medicală oferită de medic. În luna decembrie 2020, Dragoș Damian, CEO-ul celui mai mare producător de medicamente din România, vorbea despre cererea uriașă de care se bucură acest medicament.

„Totul depinde de ce se va întâmpla dacă începe vaccinarea, care sperăm să fie eficientă. Atunci cererea va scădea, însă în prezent este o cerere uriaşă, cele un million de doze care vor fi livrate din ianuarie au fost solicitate deja de zece spitale.”, spunea Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, citat de Antena 3.

Anunțul făcut de Florin Cîțu. Ce a spus premierul României despre măsurile de relaxare

Peste 25.100 de români au decedat după ce au fost infectați cu virusul ce a făcut ravagii într-o lume întreagă. Încă din 26 februarie 2020, când primul caz a fost anunțat în țara noastră, autoritățile și medicii se luptă pentru a ține pandemia sub control. În același timp, Florin Cîțu a anunțat că vor exista anumite schimbări cu privire la restricții. Pentru ca românii să nu mai poarte mască pe plajă începând cu 1 iunie, trebuie să fie respectate anumite reguli, iar între șezloange să existe o distanță de un metru.

”Am discutat mai multe măsuri. Din partea industriei (Horeca – n.r.) am primit mai multe propuneri și soluții foarte bune pe care le vom pune mâine (vineri – n.r.) pe agenda comitetului interministerial.

Promisiunea mea e că vom avea aceste soluții la timp aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare, apoi de la 1 august o altă etapă. Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie.

Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă. Însă aici este un cosens, am venit cu o condiție – o distanțare pe plajă între șezlonguri, cu care industria e de acord”, a transmis Florin Cîțu, într-o conferință de presă, joi dimineață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI