Meciurile din Campionatul European, desfășurate cu spectatori. Câți oameni vor sta în tribune

Meciurile din Campionatul European, desfășurate cu spectatori. Câți oameni vor sta în tribune
Meciurile din Campionatul European, desfășurate cu spectatori

Campionatul European de fotbal o să se dispute în perioada 11 iunie-11 iulie 2021. Astfel că una dintre țările gazdă a anunțat deja oficial o să permită accesul suporterilor pe stadion. În jur de 11.000 de spectatori vor putea să asiste la meciurile de „Parken Stadium” din Copenhaga.

Meciurile din Campionatul European, desfășurate cu spectatori

Mai sunt aproximativ două luni până la startul Campionatului European, care este programat în intervalul 11 iunie- 11 iulie 2021. Turneul final de anul acesta o să fie organizat în 12 țări, iar țara noastră se află printre gazde, anunță Playsport.ro. De altfel, Arena Națională din Capitală este cea care o să găzduiască trei meciuri din grupa C, plus o optime de finală.

UEFA, prin președintele Aleksander Ceferin, a anunțat deja că este exclus ca meciurile de la Euro să se dispute fără suporteri pe stadioane, așadar țările gazdă o să trebuiască să facă tot posibilul pentru a îndeplini condițiile. Altminteri, se poate ajunge chiar și la pierderea statutului de țară organizatoare.

Prima țară care s-a supus ordinului UEFA a fost însă Danemarca. Guvernul nordicilor a spus deja oficial că o să permită accesul a cca. 11.000 de spectatori pe stadionul „Parken” din Copenhaga.

De menționat este că Campionatul European de fotbal este un eveniment unic şi istoric în Danemarca. Guvernul a hotărât să autorizeze cel puţin 11.000 – 12.000 de persoane la cele patru meciuri organizate pe Parken”, a declarat ministrul Culturii și Sportului, Joy Mogensen.

Guvernul de la Copenhaga și-a rezervat însă dreptul de a reveni asupra deciziei, în contextul unei evoluții nefavorabile a situației sanitare.
„Parken Stadium” o să găzduiască patru meciuri din Grupa B, plus o optime de finală. Duelurile din grupă sunt Danemarca – Finalnda, Danemarca – Belgia și Rusia – Danemarca.

Ce spunea FRF în martie

FRF spunea la începutul lunii martie despre posibilitatea ca pe Arena Națională să se permită accesul a 12.000 de spectatori la Euro. Iar asta ar însemna aproximativ 25% din capacitatea arenei.

După mai multe ore de prezentare a unor scenarii și de dezbatere a lor, Comitetul Interministerial EURO 2020 a concluzionat: în perioada următoare o să se construiască scenariul admiterii publicului pe Arena Națională în limita cotei de 25% din capacitatea totală. Autoritățile medicale, dar și cu cele de asigurare a ordinii publice o să avizeze setul de măsuri necesare ca să ofere siguranță celor aproximativ 12 mii de spectatori ce vor intra la meciurile EURO 2020, era anunțul FRF la începutul lunii martie.

De menționat este că Copenhaga, Bucureşti, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Glasgow, Baku, Roma, Sankt Petersburg, Londra și Munchen vor fi orașele organizatoare.

Programul meciurilor de la Euro 2020 organizate pe Arena Națională:

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00
Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
Ucraina – Austria

Optime de finală
Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI