Meciul România – Suedia decide soarta lui Cosmin Contra la echipa națională. Miza e uriașă

Autor: Claudiu Surmei - 14:59, 14 nov. 2019
Cosmin Contra are doar varianta victoriei în meciul România - Suedia

România – Suedia este meciul care decide soarta lui Cosmin Contra la echipa națională. Selecționerul trebuie să îi motiveze pe tricolori să câștige partida cu nordicii, apoi să obțină un punct în deplasarea din Spania pentru a se califica la Euro 2020. În caz contrar, Federația Română de Fotbal (FRF) ar putea renunța la serviciile lui.

Cosmin Contra are doar varianta victoriei în meciul România – Suedia

România – Suedia se joacă vineri, 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională din București, în runda cu numărul 9 din preliminariile Euro 2020. Se anunță un meci dificil pentru tricolori, care sunt obligați să câștige pentru a mai spera la calificarea la turneul final de anul viitor, în condițiile în care și nordicii au șanse de calificare și vor veni în România motivați să câștige.

În cazul unui eșec, care ar putea însemna ratarea calficării la Euro 2020, Cosmin Contra va fi, cel mai probabil, demis de FRF. Conducătorii din fotbalul românesc sunt nemulțumiți de rezultatele obținute de reprezentativa antrenată de Cosmin Contra, care a reușit victorii doar cu Malta și Insulele Feroe în actuala stagiune de calificare. În plus, Contra nu a știut să gestioneze conflictele de la echipa națională și a făcut o serie de gafe care i-au atras antipatia.

Lui Contra i se reproșează că nu a obținut nicio victorie cu echipele bune din grupa F (Spania, Norvegia, Suedia), dar și că a alimentat, prin atitudinea sa, conflictele cu presa și cu gloriile fotbalului românesc.

„Agresivitatea ta i-a făcut pe toți să critice și mai aspru naționala, ai atras războaie în plus, în loc să aplanezi”, i-a reproșat direcotul tehnic din FRF, Mihai Stoichiță.

Un alt motiv pentru care Contra nu mai este dorit la echipa națională este legat de momentul în care selecționerul l-a înjurat pe George Pușcaș, iar ulterior și-a cerut scuze prin intermediul unui videoclip postat pe Instagram, fără să se consulte cu cei din Federație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI