McDonald’s România a luat o decizie ciudată. Pleacă după 9 ani

McDonald’s România a luat o decizie ciudată. Pleacă după 9 ani

Surpriză de proporții: după aproape un deceniu, Daniel Boaje, CEO-ul şi ac­ţio­narul minoritar al businessului McDonald’s în România îşi vinde pachetul de 10% din acţiuni. „Rămân aproape de industria HoReCa“. Mai multe detalii, în continuare.

Conducerea McDonald’s România rămâne fără Daniel Boaje

După nouă ani de la instalarea în funcței, executivul român Daniel Boaje pleacă de la conducerea McDonald’s România, liderul pieţei de restaurante. În perioada în care a fost la conducere (2011-2019), profitul companiei a crescut de şapte ori la 123 de miliarde de lei.

Partenerul de dezvoltare al McDonald’s în România va părăsi scaunul începând cu data de 1 iulie.

„McDonald’s are o poziţie greu de bătut în piaţă. Las în urmă o companie solidă, am ales să plec după ce a trecut o perioadă grea în care însă am reuşit să las lucrurile în ordine“, a declarat el.

Fără a oferi alte detalii, Boaje a declarat: „Voi rămâne aproape de industria HoReCa pe care o cunosc atât de bine. Îmi place şi ideea de antreprenoriat“.

El este încă şi acţionar minoritar în McDonald’s România cu 10% din acţiuni, restul aparținând grupului maltez Premier Capital. Și-a început cariera în 1994 ca manager trainee, iar începând cu anul 2011 a devenit director general al McDonald’s România.

Cine îi va lua locul

Mandatul lui Daniel Boaje urmează să fie preluat de Paul Drăgan, un executiv român repatriat din Malta, potrivit zf.ro.

„Actualul director general al operaţiunilor din Malta, Paul Drăgan, se va întoarce în Bucureşti pentru a prelua conducerea pieţei din România, unde compania operează 85 de restaurante. Acesta îl succede pe Daniel Boaje care părăseşte compania după o carieră de succes de peste 20 de ani la McDonald’s“, arată compania într-un comunicat.

Paul Drăgan s-a alăturat echipei din Malta în anul 2018, pentru a conduce lanţul de nouă restaurante ale ţării, anterior ocupând poziția de director de operaţiuni în România, începând cu 2011.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI