McDonald’s a închis restaurantul de la Unirii. Ce se întâmplă în acel spațiu. Poziția Metrorex

McDonald's a închis restaurantul de la Unirii. Ce se întâmplă în acel spațiu. Poziția Metrorex
McDonald's a închis restaurantul de la Unirii.

McDonald’s a închis restaurantul din stația de metrou de la Piața Unirii. După 20 de ani de activitate în locația din pasaj, contractul cu Metrorex a expirat, iar spațiul va fi scos la licitație în perioada următoare.

Reprezentanții McDonald’s ar fi dorit ca activitatea în pasajul de la Unirii să fie derulată în continuare, dar au transmis că decizia de a închide restaurantul nu le-a aparținut.

„Confirmăm închiderea restaurantului McDonald’s din incinta staţiei de metrou Unirea. Decizia de închidere a restaurantului Unirea 2 nu ne aparţine, ne-am fi dorit foarte mult să operăm în continuare acest restaurant. În măsura în care acest lucru va fi posibil, vă asigurăm că vom intreprinde toate demersurile pentru a redeschide restaurantul în cel mai scurt timp posibil”, a fost punctul de vedere oferit de reprezentanții McDonald’s.

Ce se întâmplă cu angajații McDonald’s

„Contractul a avut o durată de 20 de ani. A expirat acum doi ani, timp în care Metrorex a făcut demersuri ca societatea privată să respecte decizia de încetare a contractului, în vederea valorificării spaţiului. Metrorex va scoate spaţiul la licitaţie în cel mai scurt timp”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Restaurantul McDonald’s din stația de metrou Piața Unirii avea 68 de angajați, care vor continua să lucreze în alte locații deținute de companie.

McDonald’s este lider pe piața restaurantelor din România, cu 77 de locații și investiții de peste 800 de milioane de lei. Are 5.000 de angajați și servește zilnic 200.000 de clienți. Compania vrea să deschidă 13 locații noi în acest an.

„Pentru România, 2018 a fost un an foarte bun. Am deschis opt restaurante în Bucureşti şi în zone din ţară. Pentru 2019, avem planuri cel puţin la fel de ambiţioase, ne pregătim să ne extindem în oraşe medii şi mari, active din punct de vedere comercial şi să ne mărim numărul de angajaţi”, a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România.