McDonald’s, dat în judecată pentru 900 de milioane de dolari. Ce acuzații au fost aduse lanțului de restaurante fast-food

de: Ștefan R. Apostol
14 04. 2022

Kytch, un startup care folosește tehnologia pentru a controla mașinile de înghețată, dă în judecată McDonald’s. Plângerea acuză lanțul de publicitate falsă și de interferență în contractele cu clienții săi. McDonald’s ar fi trimis e-mailuri francizaților în care le spunea că dispozitivele Kytch încalcă garanțiile mașinilor.

McDonald’s a fost dat în judecată pentru 900 de milioane de dolari

McDonald’s a fost dat în judecată pentru 900 de milioane de dolari de către un startup. Kytch a creat un dispozitiv despre care a spus că a fost conceput pentru a repara mașinile de înghețată ale lanțului.

Într-un proces intentat de Kytch pe 1 martie, McDonald’s este acuzată că a trimis e-mailuri francizaților. În respectiva adresă se spune că dispozitivele Kytch au încălcat garanțiile mașinilor și au interceptat informațiile confidențiale ale acestora.

McDonald’s a mai susținut că dispozitivul ar putea reprezenta o amenințare la adresa siguranței și ar putea provoca răniri. Kytch, care furnizează telecomenzi, instrumente de întreținere și alte instrumente pentru mașinile de înghețată, descrie ambele afirmații ca fiind false și defăimătoare.

Acțiunea sa în justiție critică, de asemenea, compania Taylor, care este principalul furnizor de mașini de înghețată al lanțului. Cofondatorii Kytch, Melissa Nelson și Jeremy O’Sullivan, cer daune de 900 de milioane de dolari și, pe lângă defăimare, au acuzat McDonald’s de publicitate falsă și de interferență în contractele sale cu clienții, conform procesului.

Dispozitivul neautorizat al lui Kytch a fost folosit de McDonald’s

Dispozitivul neautorizat al lui Kytch a fost folosit în unele restaurante McDonald’s. Ulterior, lanțul de fast-food a declarat că a trimis un avertisment francizaților cu privire la posibilitatea ca echipajul sau personalul de întreținere să fie rănit.

Acest lucru s-a datorat sistemului de operare de la distanță. Sismteul este activat de Kytch în aparatele lor de băuturi răcoritoare, a precizat compania.

„Datorează clienților, echipajului și francizaților noștri să mențină standardele noastre riguroase de siguranță. Să lucreze cu furnizori complet verificați în acest scop.

Afirmațiile lui Kytch sunt nefondate și vom răspunde plângerii în consecință”, a declarat  McDonald’s.

McDonald’s a declarat că certificatele de siguranță menționate în plângerea Kytch nu îndeplinesc cerințele solide pe care lanțul le are pentru toate echipamentele din restaurantele sale. Potrivit McDonald’s, au existat multe scenarii diferite care ar putea duce la posibile răniri, despre care a spus că Kytch nu s-a ocupat.

McDonald’s  a distrus afacerea Kytch 

Într-o declarație, fondatorii Kytch au declarat pentru Insider că McDonald’s i-a „distrus afacerea și  nimic nu poate anula această pagubă”.

„McDonald’s a lucrat îndeaproape cu producătorul său de mașini de băuturi răcoritoare, Taylor Company. Astfel au răspândi informații false despre compania noastră.

Intenția a fost de a ne scoate de pe piață și pentru a-și umple propriile buzunare.”, au decalat proprieterii start-up-ului.

Potrivit McBroken, un site care urmărește mașinile de înghețată stricate ale lanțului, 12,57% dintre aparate sunt în prezent scoase din uz, iar 36,73% dintre acestea nu funcționează în New York.

În ciuda problemelor care se pare că sunt foarte răspândite în jurul aparatelor de înghețată, McDonald’s nu a reușit să îmbunătățească în mod semnificativ aparatele.

Gigantul fast-food a acordat chiar drepturi exclusive celor de la Taylor pentru a furniza aparate de bucătărie. Aparatele Taylor au ajuns în peste 13.000 de unități de vânzare cu amănuntul din Statele Unite, se susține în proces.

„Misiunea lor era să distrugă Kytch”

Acest aranjament generează venituri de milioane de dolari pentru Taylor și rețeaua sa de distribuitori francizați, spun cei de la Kytch. În 2021, Insider a relatat că mașinile de înghețată ale McDonald’s, se stricau frecvent. tot atunci publicația relata faptul că aceste situații erau investigate de Comisia Federală pentru Comerț. Lanțul a contracarat această afirmație spunând că nu are niciun motiv să creadă că este investigat.

„Dacă misiunea lor era să distrugă Kytch, au reușit cu desăvârșire. Ceea ce le-a explodat în față a fost acest traseu masiv de dovezi.”, a declarat O’Sullivan pentru Insider.

El a adăugat că lui și lui Nelson le-a luat luni, „dacă nu chiar un an întreg”, pentru a aduna toate dovezile și datele. Demersul a fost făcut pentru a „convinge avocați foarte inteligenți să ia aceste date. Să le pună în litigiu împotriva probabil celei mai de temut companii care poate fi dată în judecată, McDonald’s.”