11 oct. 2024 | 12:37

Matilda Pascal Cojocărița, superbă la vârsta de 19 ani. Cum arăta pe vremea când a devenit Miss România 1979

Diverse
Matilda Pascal Cojocărița, superbă la vârsta de 19 ani. Cum arăta pe vremea când a devenit Miss România 1979
Matilda Pascal Cojocărița, se menține la 66 de ani

Despre marea artistă a muzicii populare românești s-a mai scris, și se știe că a fost o femeie, într-adevăr, frumoasă. Conform legendelor urbane, Matilda Pascal Cojocărița, superbă la vârsta de 19 ani, ar fi fost chiar amanta fostului dictator. Deși neconfirmată această legendă, artista avea să frângă multe inimi, mai ales dacă ținem cont de cum arăta pe vremea când a devenit Miss România 1979.

Matilda Pascal Cojocărița, superbă la vârsta de 19 ani, și urâtă de Elena Ceaușescu

Astăzi în vârstă de 66 de ani, celebra artistă a muzicii populare românești are cu ce se lăuda. De la talentul său muzical, și până la frumusețea sa, cu care câștiga simpatia juriului, și devenea Miss România, Matilda Pascal Cojocărița era o tânără superbă la vârsta de 19 ani, dar și o potențială rivală, cel puțin din punctul de vedere al Elenei Ceaușescu.

Matilda Pascal Cojocărița, superbă la vârsta de 19 ani. Cum arăta pe vremea când a devenit Miss România 1979

De altfel, așa cum precizam la început, în acei ani au existat zvonuri și legende urbane, conform căreia Nicolae Ceaușescu ar fi făcut o adevărată pasiune pentru artistă, iar alte zvonuri spuneau chiar că ar fi fost, într-un fel sau altul, împreună.

Ceea ce se știe, totuși, cu siguranță, este că Maria Pascal Cojocărița a fost femeia care l-a cucerit pe Ceaușescu, dictatorul considerând-o cea mai frumoasă din țară.

„Ceaușescu spunea mereu despre Matilda că este o „comoară națională cu voce de privighetoare” și că trebuie ajutată.

De față cu Elena nu făcea nici un fel de comentariu, pentru că era foarte geloasă. De fapt, soția dictatorului știa că Ceaușescu o simpatiza pe artista. De aceea nu a fost de acord că Matilda să fie prezența la vreo petrecere de-a lor. Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna.

Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”,  declara un apropiat al artistei.

Cum arăta pe vremea când a devenit Miss România 1979

Anul 1979, cel puțin din punctul de vedere al carierei sale, avea să devină unul din cei mai importanți.

Artista, venită dintr-un sat vasluian, Negrești, din inima Moldovei, avea să cucerească juriul, aceasta participând la competiția Miss România, desfășurată atunci în celebra stațiune pentru tineret, Costinești.

La acel moment artista avea 21 de ani, și așa cum își aduc aminte apropiații, era de o frumusețe rară. Nu degeaba făcuse Ceaușescu o adevărată pasiune pentru ea. După acest moment, în 1980, la 22 de ani, avea să-l cunoască pe viitorul soț, dar relația nu va dura mut timp, deși venise pe lume un copil.

Matilda Pascal Cojocărița, se menține la 66 de ani

După o viață dedicată scenei și muzicii populare, astăzi Matilda Pascal Cojocărița este o prezență la fel de agreabilă și cu trăsături frumoase, chiar dacă timpul și-a lăsat amprenta și asupra ei. Din nefericire, în 2021, Matilda Pascal Cojocărița era în doliu, după decesul primului ei soț, Ioan Cojocărița, despre care declara:

„Ai fost OMUL cu care am petrecut anii tinereții, 13 la număr , cu care am început viața de familie, OMUL care mi-a dăruit cel mai frumos și scump cadou de pe pământ, pe Alin, copilul nostru.

Am rămas într-o frumoasă relație de prietenie pe viață. De data aceasta soarta a fost mult mai crudă și ne-a despărțit pentru totdeauna …ne-ai părăsit!

Nu ne rămâne decât să ne rugam pentru sufletul tău nobil! Drum lin către stele Jane! Dumnezeu să te ierte și să-ți odihnească sufletul în pace!”, a scris aceasta, pe Facebook.

Matilda Pascal Cojocărița, superbă la vârsta de 19 ani. Cum arăta pe vremea când a devenit Miss România 1979

În ceea ce privește modul cum se menține și astăzi, nu cu multă vreme în urmă artista recunoștea că are grijă la alimentația de zi cu zi, și că avea să renunțe la carne, zahăr și făinoase.

Trebuie să recunoaștem că Matilda Pascal Cojocărița se menține la 65 de ani, și încă mai are multe de spus în muzica populară românească.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Răzvan Fodor și Irina, vacanță de coșmar. Mulți români au mai pățit asta
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Statul vrea să controleze banii românilor. Trebuie să raporteze. Au 5 zile la dispoziție
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro