Măsuri extreme în Liga 1. Ce nu au voie să facă fotbaliștii

Măsuri extreme în Liga 1. Ce nu au voie să facă fotbaliștii

După o pauză ce părea că nu se mai termină, se va relua întrecerea în Liga 1. Însă fotbaliștii vor trebuie să respecte câteva măsuri stricte.

Restricții pentru fotbaliștii din Liga 1. Întrecerea se reia în weekendul 13-15 iunie

Odată cu ieșirea din starea de urgență și intrarea în stare de alertă, fotbaliștii din Liga 1 au intrat în carantină și până la începerea antrenamentelor colective aceștia vor mai fi testați încă o dată, pentru a se vedea dacă sunt sau nu infectați cu noul virus. Între timp, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal au emis protocoalele pentru meciurile care mai sunt de disputat în sezonul 2019-2020. Astfel, fotbaliștii vor trebui să respecte o serie de măsuri, la care acum aproape trei luni nu s-ar fi gândit nimeni.

Practic, va fi o situație asemenătoare cu cea din Bundesliga. Stadioanele pe care se vor juca meciurile din Liga 1 vor fi împărțite pe trei zone:

ZONA 1 – În incinta stadionului vor avea acces cel mult 79 de persoane.
ZONA 2 – În tribunele stadionului vor putea sta maximum 82 de persoane.
ZONA 3 – În vecinătatea stadionului este permis accesul a cel mult 57 de persoane.

„Persoanele implicate în organizarea meciului la stadion (inclusiv presa) vor trece prin filtru epidemiologic (chestionar, termometrizare) înainte de a pătrunde pe stadion. Sunt exceptate delegațiile celor două echipe (jucători, staff tehnic), iar arbitrilor delegați li se va măsura doar temperatura.

Toate persoanele implicate în organizarea meciurilor vor purta măști și își vor dezinfecta cât mai frecvent mâinile. Triajul se aplică zonelor 1 și 2, iar persoanele din zona 3 (exteriorul stadionului) vor respecta recomandările generale de prevenție (distanțare socială, igiena mâinilor, igiena respiratorie”, precizează FRF.

Liga 1 se reia cu meciurile etapei a treia din play-off și play-out.

Meciurile se vor juca fără spectatori

Ce le este interzis jucătorilor

*În vestiar, la ajungerea la stadion, vor intra doar jucătorii titulari. Jucătorii de rezervă vor merge direct pe suprafața de joc sau la propriile bănci de rezerve unde vor sta până la ieșirea jucătorilor titulari la “încălzire” (după aceasta vor putea merge la vestiar pentru a se echipa).

*Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare.

*Este obligatoriu ca băuturile (energizante, hidratante etc) folosite de jucători, staff, etc să fie puse în sticle personalizate.

*Se recomandă folosirea dușurilor, la sfârșitul jocurilor, în grupuri mici, păstrându-se distanța de 2 metri între persoane.

*Jucătorii nu vor mai da mâna cu adversarii și arbitrii ca parte a protocolului premergător startului partidelor.

*Jucătorii nu vor fi însoțiți de copii la ieșirea de la vestiare.

*Distanța dintre persoanele de pe banca tehnică de cel puțin un metru trebuie constant menținută. Aceasta va putea fi făcută prin adaugarea lângă banca tehnică, dacă este nevoie, a 8 scaune așezate la respectiva distanță. Astfel, persoanele de pe banca tehnică vor putea lăsa un scaun liber între ele. Atat staff-ul tehnic, medical, cât și jucătorii de rezervă, vor purta măști pe toata durata jocului (prin excepție, antrenorul delegat să ofere indicații tehnice poate să nu poarte mască).

*Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staffului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de access și a băncii tehnice. Persoanele vinovate de încălcarea prezentelor interdicții, abaterea urmând a fi dovedită prin orice mijloc de probă, vor fi sancționate în conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăuga o penalitate sportivă. Dispozițiile art. 63 alin. 2.6 din Regulamentul Disciplinar al FRF se vor aplica în mod similar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI