29 apr. 2024 | 20:32

Măsura urgentă luată de Poliția Rutieră din România. Ce se întâmplă cu toți livratorii asiatici

News
Măsura urgentă luată de Poliția Rutieră din România. Ce se întâmplă cu toți livratorii asiatici

Anunț important pentru toți livratorii asiatici. Poliția Română a luat o decizie radicală în cazul acestora, pe care speră că îi va pune la curent cu regulile de la noi din țară. Ce măsură au luat autoritățile și ce sunt obligați să facă străinii la noi în țară.

Obligatoriu pentru livratorii asiatici

Poliția a luat măsuri pentru a educa și informa livratorii asiatici, care utilizează trotinete, biciclete și scutere, în privința regulilor de circulație din România. Această inițiativă vine în urma unei creșteri a numărului de accidente în care aceștia au fost implicați, din cauza nerespectării regulilor rutiere.

În ultimul timp au avut loc tot mai multe evenimente neplăcute din cauza acestora. Este cunoscut faptul că aceștia nu au aceleași reguli în statele lor, motiv pentru care nu se pot adapta atât de ușor nici în România.

Poliția Rutieră a desfășurat o acțiune dedicată verificării și informării cu privire la modul de circulație în cazul mopedelor, bicicletelor și trotinetelor electrice. Grupul țintă al acestei campanii a fost format din cetățenii străini care activează ca livratori, grup din ce în ce mai numeros în ultimul an, provenind în special din țările asiatice.

Conform autorităților, nerespectarea regulilor de circulație constituie una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Prin urmare, această acțiune urmărește să ofere livratorilor asiatici o mai bună înțelegere a regulilor de circulație din România, contribuind astfel la reducerea riscului de producere a accidentelor.

Este o măsură preventivă menită să promoveze siguranța rutieră și să asigure protecția atât a participanților la trafic, cât și a livratorilor. Aceștia vor primi indicații din partea autorităților, care speră că vor primi pregătire în acest sens.

 

Reguli noi pentru șoferi

Parlamentul European a adoptat recent un nou set de reguli de circulație, cu un accent deosebit pe îmbunătățirea cooperării între statele membre ale Uniunii Europene pentru sancționarea șoferilor străini care constituie un pericol pe drumurile europene.

În plus, lista încălcărilor rutiere care pot declanșa investigații transfrontaliere a fost extinsă, cu scopul de a asigura o mai mare eficacitate în aplicarea legii.

În prezent, aproximativ 40% din încălcările transfrontaliere ale normelor de circulație rămân nepedepsite, conform informațiilor furnizate de ProMotor. Această situație a determinat parlamentarii europeni să impună noi reguli pentru sancționarea conducătorilor auto străini care încalcă legislația rutieră.

Noul set de norme obligă autoritățile naționale să răspundă în termen de maxim două luni la cererile primite din partea altor țări membre ale UE. În plus, la solicitarea statului membru în care a avut loc încălcarea, țara de reședință a șoferului poate colecta amenda rutieră. Cu toate acestea, pentru ca suma de plată să fie colectată, aceasta trebuie să depășească 70 de euro și să nu fi fost achitată după epuizarea tuturor opțiunilor legale.

De asemenea, vor fi impuse amenzi pentru încălcarea mai multor reguli de circulație. Normele actualizate vor extinde lista încălcărilor rutiere comise de conducătorii auto nerezidenți care declanșează cooperarea transfrontalieră și care pot duce la o amendă.

În prezent, se sancționează excesul de viteză, conducerea sub influența alcoolului, sau trecerea pe roșu la semafor. Lista va fi completată cu noi elemente precum parcarea periculoasă, depășirea periculoasă, încălcarea unei linii continue și părăsirea locului unui accident.

De asemenea, este important de menționat că se instituie o interdicție pentru colectorii privați de datorii. Țara din UE în care regulile rutiere au fost încălcate va avea la dispoziție 11 luni de la data încălcării pentru a emite o notificare. Notificarea trebuie să includă momentul și circumstanțele încălcării, precum și informații privind modul de contestare a amenzii.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro