Mașini la 600 de lei, vândute de ANAF. Cât a costat un Volkswagen Passat sau un BMW X6

Mașini la 600 de lei, vândute de ANAF. Cât a costat un Volkswagen Passat sau un BMW X6
ANAF a vândut la licitație autoturisme BMW X6 și Volkswagen Passat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a vândut la licitație 3.200 de mașini, bărci și motociclete. Fiscul a strâns peste 2 milioane de lei din vânzarea bunurilor confiscate, media fiind de 600 de lei pe bucată. Printre mașinile vândute s-au numărat un Volkswagen Passat, un BMW X6 și un Maseratti Quattroporte.

ANAF a vândut la licitație autoturisme BMW X6 și Volkswagen Passat

ANAF a vândut la licitație un autoturism BMW X6 cu 30.000 de lei, potrivit site-ului stirileprotv.ro. Dacă vrei să găsești un model similar pe site-urile de anunțuri, prețul va fi dublu. De la Fisc pot fi cumpărate mult mai ieftin bunuri confiscate pentru că acestea sunt greu de găsit pe internet, iar cumpărătorii vin la licitație abia la a treia strigare, când prețul scade la jumătate.

Cea mai scumpă mașină vândută de ANAF la licitație este un Lamborghini Gallardo din 2006. Bolidul de lux i-a aparținut lui Harry Mironescu, patronul clinicii Sabyc. Acesta a fost condmanat la închisoare pentru trafic de ovule, iar mașina a fost confiscată și a stat în parcarea ANAF timp de doi ani, după care a fost scoasă la licitație și vândută cu 57.000 de euro. O altă mașină de lux care s-a vândut a fost Maseratti Quattroporte, pentru doar 6.800 de euro.

Fiscul a vândut și peste 150 de mașini Dacia, iar prețul acestora a variat între 200 și 1.000 de lei. În total s-au vândut peste 320 de autoturisme Mercedes, 175 de BMW-uri şi 280 de modele Volkswagen.

ANAF a adunat peste 45 de milioane de lei din vânzarea mașinilor și bunurilor confiscate în ultimii 3 ani în dosarele penale, în timp ce din vânzarea altor bunuri a obținut peste 100 de milioane de lei.

99% dintre bunurile scoase la vânzare de ANAF nu se vând la prima licitație. Prețul scade cu 25% pentru toate produsele la cea de-a doua licitație și ajunge la jumătate la cea de-a treia, la care se înghesuie cumpărătorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI