Mașina care nu se mai fabrică în România. Oamenii pleacă în străinătate s-o cumpere

Mașina care nu se mai fabrică în România. Oamenii pleacă în străinătate s-o cumpere
Mașina care nu se mai fabrică în România

O mașină de familie preferată de români nu se mai vinde la noi în țară. Această decizie a fost luată de producătorul auto, dar românii care doresc o mașină cu șapte locuri o pot cumpăra din Germania, prețul ei fiind chiar mai mic decât în România.

Mașina care nu se mai fabrică în România

Renault Grand Scenic este în top, atunci când vine vorba despre mașini de familie pe care românii le preferă. În continuare însă românii fac tot posibilul să o aibă, chiar dacă trebuie să o comande din Germania. Astfel, constructorul francez a spus că nu mai vinde Renault Grand Scenic în România, însă nici pe plan local. S-a luat măsura aceasta pentru a putea răspunde cererii mari de SUV-uri, iar la această oră, în portofoliul său există patru modele de SUV-uri, și anume, Captur, Kadjar, Koleos și noul SUV Coupe, Arkana.

Cât costă un Renault Grand Scenic nou

Dar cât costă un Renault Grand Scenic nou, de fapt? În Germania, la reprezentanță, un autoturism Renault Grand Scenic poate fi cumpărat la prețul de pornire de 27.350 de euro. Aceste este prețul trecut în dreptul versiunii entry-level, Zen, cu motorizarea TCe 115 GPF și transmisie manuală.

Mașina vine echipată din fabrică cu jante din oțel de 20 de inci, senzori de parcare, dar și multe sisteme de asistență. Autoturismul mai beneficiază de un ecran tactil de 7 inci, geamuri fumurii, are aer condiționat reglabil pe două zone completează lista de dotări.

Mulți români preferă varianta de top care este, Black Edition, cu motorizarea TCe 160 și transmisie automată EDC. Prețul pentru această versiune pornește de la 38.350 de euro. Clienții mai pot opta și pentru un acoperiș panoramic, un head-up display, iar cele două locuri suplimentare pot să fie comandate pentru suma de 800 de euro în plus. Astfel, posesorii devin proprietarii unui Renault Grand Scenic cu dotări de lux.

În ce privește mașinile second hand, unități din cea mai recentă generație, construite după anul 2017, ele pot fi achiziționate pe site-urile de profil cu prețuri cuprinse între 11.000 și 17.000 de euro.

Renault Scénic este un vehicul compact multifuncțional (MPV) produs de producătorul auto francez Renault, primul care a fost etichetat ca atare în Europa. Se bazează pe șasiul mașinii mici de familie Mégane. A devenit mașina europeană a anului 1997 la lansarea sa în noiembrie 1996.

A doua, a treia și a patra generație au un model numit Grand Scénic, cu șapte locuri mai degrabă decât cinci. Din a patra generație (2016), Scénic folosește acum trei / patru scaune spate pe bancă în loc de trei scaune spate individuale utilizate în cele trei generații anterioare, datorită măsurilor de reducere a costurilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI