Mascații din Botoșani au greșit adresa în timpul unei intervenții și au intrat în casă peste o familie nevinovată. „Am rămas complet blocat de la șocul pe care l-am avut”

Mascații din Botoșani au greșit adresa în timpul unei intervenții și au intrat în casă peste o familie nevinovată. „Am rămas complet blocat de la șocul pe care l-am avut”
Gafa mascaților din Botoșani

Jandarmii din Botoșani au pornit în misiune pe data de 12 decembrie. Ajunși la „destinație”, au bătut la ușă și au intrat peste oameni, însă au dat de o familie nevinovată care dormea. Soțul, derutat și confuz, a fost pus la pământ și încătușat.

Gafa uriașă a mascaților

În dimineața zilei de 12 decembrie, bărbatul, alături de șotia lui și copilașul de doar trei ani, s-au trezit cu jandarmii la ușă. Aceștia au bătut la ușă, iar bărbatul a deschis, mascații intrând peste el. L-au pus la pământ, apoi l-au încătușat, în timp ce restul jandarmilor controlau prin casă.

„Unul dintre ei mi-a spus: culcat! M-am culcat, mi-au pus cătușele, fără să mai spună nimic. Al doilea a început să controleze prin toată casa. A trezit și copilul din somn, după care a strigat: liber! și a intrat în casă un al treilea polițist. Un comisar, cred. Era îmbrăcat în civil și, fără să se prezinte, fără nimic, mi-a spus ca au un mandat de percheziție, însă când au zis numele persoanei percheziționate, am spus că este o greșeală. Nu eram eu. Am rămas complet blocat de la şocul pe care l-am avut. Eram spectator în propria casă. Vorbeau poliţiştii cu soţia şi eu mă uitam şi nu mai ştiam ce să zic. Parcă eram cine ştie ce criminal”, a povestit bărbatul, la câteva ore după eveniment, pentru Monitorul de Botoșani.

Reprezentanții IPJ și-au recunoscut vina

Soția a fost la fel de speriată, iar la un moment dat i-a cerut ofițerului să se legitimeze. Acesta a refuzat și a ieșit din casă. Familia care s-a trezit cu forțele de ordine la ușă stau pe o alee care are același nume cu strada la care trebuiau să meargă oamenii legii.

Reprezentanții IPJ Botoșani au venit cu o explicație și au spus că a fost o simplă greșeală și că asemenea lucruri se mai întâmplă, iar în urma descinderii nu s-au produs distrugeri, accesul în apartament fiind permis de către proprietar. Totodată, polițiștii le-ar fi recomandat familiei să își schimbe numărul la ușă.

„La noi pe uşă scrie numărul 7. Poliţistul ne-a spus să ne schimbăm numărul de pe uşă, că nu e corect. Domnule, dar eu nu ştiu unde stau, trebuie să vii tu să îmi spui unde? I-a zis soţia să iasă afară la intrarea în bloc şi să vadă scris mare, cu litere îngroşate, strada, cu număr şi scară, tot.

Ei căutau aleea, un alt etaj, chiar şi un alt nume. Apoi, tot el, i-a spus soţiei că e cam recalcitrantă şi să se calmeze. Eu nu am avut niciodată probleme cu legea. Mă gândesc că poate eram plecaţi de acasă. Ce făceau, spărgeau uşa? Răscoleau toată casa? Tot din greşeală?”, a declarat Alexandru M.