Masca genială cu lapte de cocos pentru părul tău. Vei observa schimbarea imediat, ce mai adaugi

Masca genială cu lapte de cocos pentru părul tău. Vei observa schimbarea imediat, ce mai adaugi
Masca genială cu lapte de cocos pentru părul tău

Masca genială cu lapte de cocos pentru părul tău. Vei observa imediat efectele. Dacă amesteci laptele cu un alt ingredient, vei observa și mai multe beneficii. Îngrijirea părului este un aspect foarte important, iar primăvara poate fi un anotimp perfect pentru a face anumite schimbări în ce privește rutina de îngrijire a părului.

Masca genială cu lapte de cocos pentru părul tău

Atât laptele de cocos, cât și morcovii, au proprietăți benefice asupra părului. Spre exemplu, morcovii, prin conținutul bogat de carotenoizi și vitaminele A, B, C și K, dar și alte minerale, ajută la stimularea creșterii părului, întărind foliculii de păr și protejează coama de razele ultraviolete ale soarelui. Când laptele de cocos și morcovii sunt amestecați și se toarnă în păr, trucul este genial.

Cum vizitele la salon pot fi costisitoare, cu siguranță o astfel de mască îți va fi extrem de utilă. Iar cum ai nevoie doar de două ingrediente, nu va fi afectat atât de mult bugetul.

Ingrediente

  • 1 pahar de lapte de cocos
  • 1 morcov

Cum o prepari

Mai întâi se taie morcovul în bucăți mici și se pun în blender. Ca să faci amestecul omogen, coboară capacul aparatului și mai amestecă puțin între rundele de mixare. Se adaugă laptele și se lasă câteva secunde până ce soluția de păr se odihnește. Se pune apoi totul pe scalp cu un simplu masaj, se așteaptă vreme de zece minute, apoi se aplică masca pe lungimi și se lasă capul acoperit vreme de 30 de minute, după care se poate efectua clătirea cu orice șampon preferi. Cum te ajută asta?

Morcovul îți va întări părul datorită vitaminei A, iar laptele îi va da strălucire și îl va face mai fin. Nu se va mai observa diferența însă dacă se aplică masca o singură dată, motiv pentru care trebuie să repeți procesul cel puțin o dată la 15 zile, ca părul să se obișnuiască cu ea. Dacă ai un  păr foarte slab, care se rupe repede, se aplică soluția organică o dată sau de două ori pe săptămână.

De asemenea, și o mască care conține ouă și ulei de măsline este foarte utilă. Amândouă îți întăresc părul și îți redau strălucirea. Nici nu trebuie să exagerezi însă cu masca, astfel că ar trebui să o folosești cel mult de două ori pe săptămână, pentru a nu-ți sensibiliza părul.

Înainte ca să o aplici pe păr, nu uita însă că trebuie să ai părul curat, ca să se poată absorbi mai bine substanțele nutritive ale măștii. Folosește această mască de la rădăcină până la vârfuri cu masaje circulare ușoare.