Mască de corp cu cafea – 5 avantaje pentru piele ale acestui tratament

de: Ionuț Vieru
13 03. 2021

Cafeaua, cea fără de care mulți nu și-ar putea începe ziua, aduce mai multe beneficii organismului decât cel de furnizor de energie, efect generat de cafeină. Acest compus crește, totodată, nivelul adrenalinei și tensiunea musculară.   Fiind bogată în substanțe antioxidante (vitamina B, C, E, lipidele, carotenul) și prin efectul termogenic, cafeaua conduce, de asemenea, la stimularea metabolismului și la arderea grăsimilor din corp.

Atât la nivel intern, cât și extern, regăsim numeroase beneficii ale cafelei. Raportat la beneficiile externe, putem menționa 5 avantaje principale ale utilizării cafelei, mai exact a zațului de cafea ca mască.

Multe femei utilizează cafeaua ca mască pentru corp și față, făcând în propria locuință rețetele binefăcătoare și aducătoare de frumusețe. Nu există o singura rețetă, multe persoane adaugă zațului de cafea miere, lapte, ou sau uleiuri care să confere pielii finețe și suplețe.

Măștile exfoliante bazate pe zațul de cafea și beneficiile lor

1. Stimularea regenerării celulelor

Prin masajul cu acest tip de mască, celulele moarte sunt îndepărtate. Porii sunt curățați și se elimină o mare parte din bacterii, având astfel proprietăți antiinflamatoare.

2. Piele fină și suplă

Această mască ajută persoanele care se confruntă cu foliculita sau cu roșeață și piele iritată. Prin aplicarea măștii și masarea zonelor problematice, în timp, calitatea pielii se îmbunătățește, piele este uniformizată și capătă un aspect fin și suplu. Masajul reduce, de asemenea, și celulita prin stimularea circulației sângelui de la nivelul pielii.

3. Reduce îmbătrânirea

Prin amestecarea zațului de cafea cu diferite tipuri de uleiuri (ulei de măsline, ulei de avocado) se obține o mască ce poate reduce efectul îmbătrânirii, prin conținutul mare de antioxidanți.

Dacă se combină oul cu zaț, se obține o altă mască benefică pielii, care se utilizează preponderent pe zonele cu riduri și mici imperfecțiuni. Masca reduce aspectul cearcănelor și estompează inflamațiile de la nivelul ochilor prin creșterea nivelului de colagen.

4. Redă fermitate pielii și ajută tenul sensibil

O mască ce conține miere și cafea poate preveni, cât și trata, o piele lipsită de fermitate și care se confruntă cu sensibilitate excesivă. Fiind ingrediente naturale, tenul nu este afectat, ba chiar mai mult, pielea este revitalizată.

Cheia este să se aplice masca direct pe piele. Să se realizeze un masaj cu mișcări ușoare care nu ar irita pielea. După ce este lăsată să acționeze în prealabil, se îndepărtează cu apă caldă.

5. Accelerează creșterea părului

Dovedit științific, cafeina acționează asupra creșterii părului. Daca se aplică pe scalp cafea sau zaț, nivelul pH-ului se reglează și se îmbunătățește calitativ și firul de păr, accelerată fiind și creșterea părului.

Cafeaua este remediul ideal și la îndemână pentru a obține o piele fină și fără imperfecțiuni, precum și pentru un ten catifelat și luminos, beneficiile sale variind în funcție de modalitatea în care se utilizează aceasta.

Cercetătorii au dovedit prin multiple experimente ca boabele de cafea, conțin substanțe antioxidante, vitamine și mulți alți nutrienți benefici corpului. Acest lucru este în avantajul nostru deoarece ne poate proteja pielea împotriva razelor UV, poate estompa cearcănele, poate fi un bun remediu anticelulitic și antioxidanții din cafea pot avea aspect pozitiv asupra acneei.