Mărturisire șocantă în cazul Caracal, la un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu, făcută de fostul șef al Poliției

În luna februarie a anului trecut, Nicolae Alexe, cel care ocupa funcția de adjunct al Poliției Olt era dat afară la ordinul ministrului Vela, după ce a fost acuzat de legături cu lumea interlopă. Ulterior, acesta a contestat măsura susținând că nu a fost suficient de instruit de IGPR pentru a acționa corespunzător într-un astfel de caz, precum cel al Alexandrei Măceșanu, fata care a sunat de trei ori la 112, implorând să fie salvată. Mărturia șocantă a fostului șef al IPJ Olt, în continuare.

A trecut un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu

La un an de la dispariția adolescentei de 15 ani ies la iveală noi informații despre fostul șef al IPJ Olt, Nicolae Alexe, responsabil de găsirea Alexandrei Măceșanu, care a dispărut în data de 24 iulie, într-o zi de miercuri. Familia a anunţat imediat, dar nimeni din Poliţie nu a băgat în seamă cazul decât atunci când a fost prea târziu.

Alexe a contestat în instanță decizia prin care a fost dat afară din Poliția Română. Menționăm că acesta a apelat la interlopi pentru a o găsi pe Alexandra, însă ei l-au trimis pe o pistă greșită pentru a speria un clan rival. Cu toate acestea, la momentul respectiv, fostul comisar șef primea calificativul „foarte bine“ de la IGPR.

„El nu a dispus cu celeritate niciuna din măsurile care erau în competenţa şefului IPJ Olt, deşi ocupa această funcţie, şi nici măcar nu a verificat dacă se impune declanşarea mecanismului «Alertă răpire copil»“, se arată în dispoziția IGPR.

Nicolae Alexe, mărturie șocantă în cazul Caracal

În apărarea sa, Alexe a declarat că ocupa funcția de adjunct de doar trei luni în momentul în care s-a produs nenorocirea, fapt pentru care nu a avut timp să fie pregătit suficient de IGPR.

Mai mult, acesta acuză că în urma concedierii a fost „adus în imposibilitatea de a-și asigura într-un timp scurt cele necesare existenței (hrană, medicație, plata utilităților etc.)“ din cauza instalării stării de criză în România.

„Nu s-au stabilit acțiunile pe care le-ar fi putut întreprinde și care ar fi condus în mod cert la înlăturarea consecințelor, având în vedere faptul că victima a fost ucisă la ora 12.35, iar el a fost informat telefonic la 11.45 (n.r. – 11.30)“, a spus Nicolae Alexe în încercarea de a scuza faptul că nu a făcut nimic timp de 7 ore pentru a o salva pe Alexandra Măceșanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI