28 iul. 2020 | 14:49

Mărturia unui medic român vindecat de COVID-19. Ce sfat le dă tuturor

Știri generale
Mărturia unui medic român vindecat de COVID-19. Ce sfat le dă tuturor
Mărturia unui medic român vindecat de COVID-19. Ce sfat le dă tuturor

Nu mai puțin de 181 de angajați ai Spitalului Județean din Galați au fost infectați cu coronavirus. Unul dintre aceștia este rezident la Unitatea de Primiri Urgențe și a povestit coșmarul prin care a trecut. Acum, medicul care între timp s-a vindecat și a revenit la serviciu povestește că, în foarte multe cazuri, lipsa de educație ajută la răspândirea virusului ucigaș.

Mărturia unui medic român care a fost vindecat de coronavirus. Ce sfat are pentru toată lumea

Rodian Furcilă este unul dintre cei 181 de angajați ai spitalului Județean din Galați care a fost infectat cu coronavirus. Medicul a povestit cum a fost, prin ce clipe teribile a trecut și a povestit și care crede el că este motivul de răspândire al coronavirusului. De asemenea, medicul a povestit simptomele groaznice ale acestei boli.

Am făcut boala. Nu a fost bine. Începutul a fost cu febră, frison, dar situația evoluează rapid către dispnee, observi că febra nu cedează sub tratament și nu e plăcut să ai febră 10 zile și tuse, care ținea 15-20 de minute încontinuu” a declarat Rodian Furcilă.

Rodian Furcilă a avut coronavirus

Rodian Furcilă a avut coronavirus

Medicul a revenit la muncă

Deși a trăit coșmarul coronavirus, medicul a decis să se întoarcă înapoi la muncă. Scopul lui este acela să salveze vieți, mai ales că a trăit pe pielea lui momentele grele cauzate de coronavirus.

M-am întors la serviciu, pentru că asta mi-e datoria, vreau să salvez oameni, să previn. Ăsta ne este job-ul. Nu putem da înapoi, chiar dacă am trecut printr-o perioadă nu tocmai plăcută”, a mai spus Rodian Furcilă.

Mulți dau dovadă de inconștiență

Medicul rezident a spus care este părerea lui în ceea ce privește răspândirea virusului care a speriat întreaga planetă.

Ar trebui pus mai mult accent pe educație. E dovadă de inconștiență, unii consideră că nu se pot îmbolnăvi, că lor nu li se poate întâmpla, alții consideră că se exagerează, dar când ajung la noi și le spunem că ești infectat cu acest virus, abia atunci conștientizează, iar unii dintre ei vor să refacă testele”, a conchis Rodian Furcilă.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro