Județul din România, care nu a mai raportat nici un caz Covid-19 în ultimele 24 de ore

Conform ultimelor informații, până astăzi, 14 mai, au fost confirmate 16.247 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-1919 (coronavirus), în România, astfel că de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 245 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Județul Prahova nu a mai raportat nici un caz Covid-19 în ultimele 24 de ore

Cu toate acestea există, în acest moment, în România un județ care nu a mai raporat  cazuri noi de infecție cu COVID-19. Este vorba de județul Prahova, fiind declarați vindecați 62 de prahoveni, iar alți 12 pacienți infectați se află încă internați, patru dintre ei în stare gravă la ATI.

Conform comunicatului dat de Prefectura Prahova, în județ, la data de 14 mai 2020, sunt 102 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, și, conform datelor, în ultimele 24 de ore, au ieșit 17  persoane din auto-izolare iar alte 21 au intrat în auto-izolare. Se mai arată în comunicat că la acest moment în carantină instituționalizată se află alte 320 persoane.

”De la începutul epidemiei și până în prezent, 79 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care cinci au decedat, 62 au fost declarați vindecați și externați, iar 12 se află în continuare sub supraveghere medical, în unități medicale din Ploiești și Câmpina. Patru dintre aceștia sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență Ploiești și cea a Spitalului Municipal Câmpina. Toate cele patru persoane sunt ventilate mecanic.”, se spune în comunicat.

Astăzi autoritățile au emis un nou buletin de presă, la ora 13.00, în care este prezentată situația la nivel național și defalcat, pe județe. Conform listei, județul Prahova nu mai figurează deloc în listele oficiale.

”De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.303 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 233 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Județul din România, care nu a mai raportat nici un caz Covid-19 în ultimele 24 de ore
Județul din România, care nu a mai raportat nici un caz Covid-19 în ultimele 24 de ore (FOTO: LISTA JUDEȚELOR CU INFECȚII COVID-19)

Până astăzi, 14 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.247 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.053 au fost declarate vindecate și externate. Numărul de persoane vindecate, evidențiate mai sus, se datorează ultimelor actualizări înregistrate la nivelul județului Suceava.

Totodată, până acum, 1046 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.”, se spune în buletinul oficial.