Mark Zuckerberg a trădat Whatsapp. A început să folosească o nouă aplicație de mesagerie! Modul cum a fost prins e absolut genial

de: Anca Lupescu
21 04. 2021

Mark Zuckerberg a fost surprins folosind o aplicație de mesagerie care este principala concurentă a WhatsApp, deținut de Facebook.

Mark Zuckerberg a trădat Whatsapp

În timpul scurgerii de date ale utilizatorilor Facebook s-a aflat că CEO-ul companiei folosește aplicația de mesagerie securizată Signal, unul dintre principalii concurenți ai WhatsApp-ului, aplicație deținută de Facebook.

Dave Walker, cercetător în domeniul securității cibernetice, a descoperit că Zuckerberg se numără printre cei peste 533 de milioane de utilizatori Facebook ale căror informații au fost făcute publice în 2019.

„Într-o altă etapă a evenimentelor, Mark Zuckerberg își respectă, de asemenea, propria confidențialitate, utilizând o aplicație de chat care are criptare end-to-end și nu este deținută de Facebook”, a scris pe Twitter Walker, împreună cu o fotografie a numărului de telefon al lui Zuckerberg, pe care l-a conectat la un cont Signal.

Signal, unul dintre principalii concurenți ai WhatsApp, este o aplicație de mesagerie criptată, ceea ce înseamnă că această companie nu poate accesa niciun mesaj sau apel efectuat de utilizatori în aplicație.

A început să folosească o nouă aplicație de mesagerie

Planurile WhatsApp de a-și actualiza politica de confidențialitate la începutul acestui an au fost suspendate pe fondul nemulțumirilor din cauza problemelor de confidențialitate. Într-o postare recentă pe blog, compania a spus că actualizarea nu va afecta mesajele personale și că modificările sunt legate de „caracteristicile opționale ale companiei”.

Detalii de la peste 533 de milioane de utilizatori Facebook au fost disponibile pe un site web. Informațiile par să aibă o vechime de câțiva ani, dar reprezintă un alt exemplu al cantității mari de informații colectate de Facebook și alte site-uri de socializare.

Disponibilitatea datelor a fost raportată pentru prima dată de Business Insider. Potrivit acestei publicații, informații din 106 țări, inclusiv numere de telefon, ID-uri Facebook, nume complete, locații, date de naștere și adrese de e-mail au fost făcute publice.

„Acestea sunt date vechi despre care s-a raportat anterior în 2019”, a declarat într-un comunicat compania din Menlo Park, California.

„Am găsit și remediat această problemă în august 2019”, au mai precizat ei.