Marius Șumudică va antrena o echipă din străinătate. Clipul prin care turcii au anunțat venirea tehnicianului

de: Beatrice Dumitru
06 09. 2023

Marius Șumudică a plecat de la formația Al Raed în luna iulie. Deși, de-a lungul verii, a fost în discuții cu mai multe echipe din Superligă, abia acum și-a găsit un angajament în străinătte, într-un campionat în care a mai antrenat. Ce formație va antrena.

Ce echipa va antrena Marius Șumudică

Marius Șumudică (52 de ani) și-a reziliat, la începutul lunii iulie, conbtractul cu saudiții de la Al Raed, deși acesta era scadent la finalul sezonului viitor. După revenurea din Arabia Saudită, el a fost în discuții să preia Universitatea Cluj și a fost dat ca și antrenor la Craiova lui Adrian Mititelu, dar  negocierile au picat în ultimul moment din cauza unor clauze din contract.

Marius Șumudică și-a găsut echipă și urmează să semneze un conctract cu Gaziantep, formație aflată pe ultimul loc în campionatul Turciei, cu eșecuri pe linie după primele patru etape. Marius Șumudică a mai pregătit această echipă în perioada 2019 – 2021, cu rezultate foarte bune, fiind ales antrenorul anului în Turcia, în 2020.

Marius Șumudică va antrena pe Gaziantep.

”Clubul nostru a ajuns la un acord de principiu cu antrenorul Marius Șumudică. Marius Șumudică și staff-ul său tehnic vor veni la Gaziantep joi, 7 septembrie, și vor purta ultimele discuții cu consiliul nostru de administrație”, a anunțat clubul Gaziantep.

Până la numirea oficială a lui Marius Șumudică, jurnaliștii de la publicația turcă Fanatik au postat un videoclip cu antrenorul român în timp ce dansa și au lansat o întrebare pentru  microbiștii din Turcia : „Ai vrea ca Marius Șumudică să revină în Superlig?„, au notat aceștia.


Jucătorul dorit de Marius Șumudică

Solicitarea principală a lui Marius Șumudică în timul negocierilor cu clubbul din Turcia a fost legată de achiziții, pentru că vrea să întărească lotul. Iar primul nume pe care ar vrea să îl aibă sub comandă este cel al lui Santi Mina.

Jucătorul spaniol este liber de contract după despărţirea de cei de la Celta Vigo, iar negocierile pentru aducerea fotnalistului în vârstă de 27 de ani este posibil să fie deja începute. Marius Şumudică îl vrea pe atacant pentru că  l-a văzut în campionatul Arabiei Saudite, la Al Shabab, unde a marcat de șase ori, în 27 de meciuri disputate.

Citește și: Adrian Mititelu junior a lansat un nou atac dur la adresa lui Marius Șumudică: ”Va veni pe 7-8000 de euro pe lună peste trei ani”

În acest moment, Gaziantep are un lot evaluat la 20,75 de milioane de euro, iar cel mai bine cotat jucător al turcilor este chiar Alexandru Maxim. Acesta are o cotă de piaţă de 2,8 milioane de euro, cu 800.000 de euro mai mult decât al doilea clasat în acest top, sârbul Lazar Markovic, întors la echipă după împrumutul la Tranzonspor.

Un alt nume important din lotul lui Gaziantep este cel al elveţianului de origine albaneză Albin Ajeti.

Cînd va debuta Maris Șumudică la Gaziantep

Dacă totul va decurge normal și Marius Şumudică îşi va prleua postul zilele viitoare, el va deputa pe banca lui Gaziantep la partida contra celor de la Kayserispor, partidă programată duminică, 17 septembri, în etapa a 5-a a campionatului.

Citește și: Lovitură dură pentru Marius Șumudică: fanii Rapidului nu-l vor mai vor antrenor. Ce variante are Dan Șucu dacă renunță la Cristiano Bergodi

Marius Şumudică a antrenat trei echipe din Turcia până acum. În stagiunea 2017-2018 a fost la Kayserispor, între 2019 şi 2021 a pregătit-o pe Gaziantep, iar tot în 2021 a fost o perioadă la Rizespor.