Marius Șumudică, pus la zid în Turcia. „Ești amator?”

Marius Șumudică, pus la zid în Turcia. „Ești amator?”
Marius Șumudică trece prin clipe dificile la ultima clasată din Turcia, Malatyaspor

Marius Șumudică, pus la zid în Turcia. Tehnicianul român de la Malatyaspor are viață grea la ultima clasată din campionatul Turciei. După ce a promis fanilor echipei că nu se pune problema retrogradării atâta vreme cât e el antrenor, Șumudică a dat vina „pe greaua moștenire”. El a primit o replică dură de la fostul tehnician al grupării turce.

Marius Șumudică, pus la zid în Turcia

Marius Șumudică, pus la zid în Turcia. Antrenorul de 50 de ani duce lupte grele la Malatyaspor. Echipa sa este pe ultimul loc în clasament, la 10 puncte de prima poziție ce asigură rămânerea în Super Lig. După ce a promis fanilor că va salva formația de la retrogradare, tehnicianul român a început să dea vina pe „greaua moștenire”.

Marius Șumudică s-a lansat într-o critică dură a fostului antrenor de la Malatyaspor, Irfan Buz, pentru modul în care a alcătuit lotul în startul actualului sezon.

„Când am venit aici, am venit de pe prima poziție din campionatul României. Am avut șapte meciuri, șapte victorii. Dar, pentru că 14 oameni de la CFR Cluj au plecat, am plecat și eu cu președintele, din loialitate pentru el. Am avut oportunitatea de a veni la Malatyaspor. Pentru că îmi place prea mult fotbalul din Turcia și oamenii de aici. Nu m-am gândit prea mult, dar am făcut cea mai mare greșeală din viața mea”, a spus Marius Șumudică pentru BeIn Sports.

„Ești amator?”

Marius Șumudică a declarat că nu a venit pentru bani la echipa din Turcia, dar că a făcut cea mai mare greșeală din viața sa când a semnat cu Malatyaspor.

„Eu am mers direct la Istanbul pentru că îmi place Turcia și am venit cu ochii închiși în țara asta, am semnat, nu mi-a păsat de bani, nu mi-a păsat de nimic și este cea mai mare greșeală pe care am făcut-o în viața mea, prima și ultima dată.

Nu știu cine a construit această echipă în vară. nu mi-a venit să cred când am văzut lotul. Când am vrut să schimb ceva la antrenament, jucătorii au venit la mine și mi-au spus că nu sunt pregătiți să facă un astfel de antrenament, pentru că nu au făcut nimic în vară”, a spus Marius Șumudică, conform sursei citate.

„Vezi că nu este antrenorul potrivit”

Vorbele lui Marius Șumudică n-au rămas fără replică. Cel vizat de criticile românului, Irfan Buz, fostul tehnician al echipei, l-a desființat Șumi, spunând că nu se ridică la nivelul altor tehnicieni străini din campionatul Turciei. De asemenea, Buz i-a transmis lui Șumudică faptul că n-ar fi trebuit să accepte postul, dacă simțea că lotul de jucători nu e cel pe care și-l dorește.

„În Turcia ar trebui să vină antrenori străini de calitate. De exemplu, Montella (n.r. – Vicenzo), de la Adana Demirspor, are un anumit nivel. Apoi te uiți la Șumudică, care a preluat echipa după noi, și vezi că nu este antrenorul potrivit. Prin ceea ce face și spune, calcă în picioare profilul de antrenor.

Șumudică vine în țara noastră, antrenează pentru 13 meciuri și zice în mod constant că „am făcut o greșeală”. Atunci de ce ai venit în țara noastră? Ești amator? Ai venit aici să repari lucrurile!”, i-a transmis Irfan Buz lui Marius Șumudică, potrivit turcilor de la Sabah.

Marius Șumudică este, în aceste zile, văzut ca un posibil înlocuitor al lui Laurențiu Reghecampf la U. Craiova, scrie sport.ro. Dacă nu va câștiga partidele cu Dinamo și CFr Cluj, Reghe ar urma să fie demis de patronul Mihai Rotaru, favorit pentru preluarea postului fiind Marius Șumudică.