Marius Șumudică, planuri colosale pentru CFR Cluj. S-a aflat abia acum, ce vrea să facă la echipă

Marius Șumudică, planuri colosale pentru CFR Cluj. S-a aflat abia acum, ce vrea să facă la echipă
Marius Șumudică, planuri colosale pentru CFR Cluj. S-a aflat abia acum, ce vrea să facă la echipă

Marius Șumudică a debutat cu o victorie pe banca celor de la CFR Cluj, în primul meci oficial al sezonului. Campioana României a învins cu 3-1 echipa bosniacă Borac Banja Luka în prima partidă din turul 1 din Champions League. Returul va avea loc pe 13 iulie, în Bosnia. Dar în fața noului tehnician al grupării din Gruia se află, mai întâi, primul trofeu pe care l-r putea cuceri din această postură.

Marius Șumudică, planuri colosale pentru CFR Cluj

Marius Șumudică a dus-o pe CFR Cluj spre victorie în primul său meci oficial ca tehnician al campioanei. Clujenii s-au impus cu 3-1 în fața celor de la Borac Banja Luka în prima manșă a turului 1 din UEFA Champions League. Elevii lui Șumi au dominat toată partida, fiind în mod evident mai valoroși decât adversari. Totuși, pe fondul unei neatenții de la finalul primei reprize, ei au primit un gol ce poate cântări decisiv în ecuația calificării. Din acest sezon, UEFA a eliminat regula golurilor marcate în deplasare. La scor general egal, în retur se vor juca prelungiri, apoi, în caz de nevoie, se vor executa lovituri de departajare.

Șumudică a fost încântat, oricum, de reacția fanilor clujeni, dar și de atitudinea jucătorilor.

M-am simțit senzațional astăzi. Fanii ne-au încurajat tot jocul. A fost o surpriză extraorinar de plăcută și le promit că voi face tot ce depinde de mine ca această echipă să câștige din nou trofee.

Mi-a plăcut atitudinea tuturor jucătorilor, că ne-am creat o sumedenie de ocazii. Golurile au fost marcate după acțiuni lucrate. Trebuie să profit de calitățile lor. Încă nu am realizat nimic”, a spus Marius Șumudică într-o conferință de presă susținută după finalul partidei.

S-a aflat abia acum, ce vrea să facă la echipă

Marius Șumudică se va afla, sâmbătă, 10 iulie, în fața primului trofeu obținut cu CFR Cluj. Campionii vor înfrunta CSU Craiova în Supercupa României. Partida va începe de la ora 20.00 și se va desfășura pe Arena Națională. Totuși, Șumudică nu pune mare preț pe acest posibil trofeu, deși clujenii sunt deținătorii lui. Intențiile tehnicianului vizează, în primul rând, un traseu cât mai lung în Champions League. Dacă se va putea, chiar până în grupele UCL, de unde începe, practic, competiția propriu-zisă. Cum returul cu Banja Luka va fi la 3 zile distanță de Supercupă, Șumudică va efectua schimbări esențiale în echipa ce îi va înfrunta pe olteni.

Urmează un meci decisiv, cu trofeul pe masă, contra celor de la Craiova, o echipă puternică. Dacă mă întrebați, pentru mine este mult mai important să ne calificăm în Liga Campionilor, dar asta nu înseamnă că ne vom da la o parte în Supercupă. Cu siguranță vor apărea și niște modificări în echipa de start”, a mai spus antrenorul campioanei, la aceeași conferință de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI