Marius Șumudică îl poate răzbuna pe Dan Petrescu. Cu cine va juca CFR Cluj, dacă ajunge în play-off-ul Champions League

de: Gabriel Peneș
02 08. 2021

Marius Șumudică îl poate răzbuna pe Dan Petrescu. CFR Cluj și-a aflat viitoarea adversară din play-off-ul Champions League. În cazul în care va trece de elvețienii de la Young Boys Berna, campioana ar putea avea o altă posibilitate de revanșă asupra unei echipe ce a eliminat-o în aceeași fază a competiției, în 2019.

Marius Șumudică îl poate răzbuna pe Dan Petrescu

Marius Șumudică îl poate răzbuna pe Dan Petrescu. CFr Cluj a rămas singura echipa românescă implicată într-o cupă europeană. În Conference League, FCSB, CSU Craiova și Sepsi au fost eliminate încă din turul 2 preliminar. Gruparea din Gruia, în schimb, va întâlni în turul 3 preliminar al Champions League pe Young Boys Berna din Elveția. O primă ocazie pentru o revanșă în fața formației care a contribuit la eliminarea clujenilor din grupele Europa League, anul trecut.

Deși sunt deja siguri de prezența în grupele Conference League, ceea ce le va aduce aproape 3 milioane de euro în conturi, campionii vor mai mult. O victorie în dubla manșă cu elvețienii le-ar asigura prezența în grupele Europa League și un câștig minim de 3,6 milioane de euro. Însă marea miză o reprezintă cele 15,5 milioane de euro garantate fiecărui club ce va intra în grupele Champions League. Iar acest lucru se va afla după partidele din play-off.

Cu cine va juca CFR Cluj, dacă ajunge în play-off-ul Champions League

Luni, UEFA a tras la sorți partidele din play-off-ul Champions League. Dacă va trece de Young Boys Berna, Marius Șumudică va avea ocazia să îl răzbune pe Dan Petrescu. Și asta pentru că adversara din ultima fază dinaintea grupelor UCL va fi învingătoarea din dubla Ferencvaros – Slavia Praga, echipa lui Nicolae Stanciu. Gruparea la care evoluează internaționalul român este favorită în confruntarea cu formația din Ungaria. Prin urmare, dacă și clujenii s-ar califica, ar urma o reeditare a partidelor din aceeași fază a competiției disputate în 2019.

La acea oră, Dan Petrescu era pe banca tehnică a echipei din Gruia. În prima manșă a play-off-ului de acum 2 ani, cehii s-au impus, la Cluj, cu 1-0. Unicul gol al partidei a fost încris de Masopust, în minutul 28. În returul de la Praga s-a înregistrat același scor, tot pentru formația lui Stanciu. Golul a fost marcat de Boril, în minutul 66. Rangers, echipa lui Ianis Hagi o va întâlni pe Malmo în turul 3 preliminar.

Dacă va merge mai departe, trupa antrenată de Steven Gerrard va da peste câștigătoarea din dubla Olimpiakos – Ludogoreț, ultima fiind gruparea românilor Claudiu Keseru și Dorin Rotariu. Meciurile din play-off sunt programate pe 17/18 august (turul), respectiv 24/25 august (returul). Până la play-off, CFR Cluj o întâlnește pe Young Boys Berna pe 3 august (turul, la Cluj-Napoca) și 10 august (returul, la Berna).