Dan Petrescu și Marius Șumudică, în scandal. De la ce s-au ”aprins” cei doi antrenori

Dan Petrescu și Marius Șumudică, în scandal. De la ce s-au ”aprins” cei doi antrenori
Dan Petrescu și Marius Șumudică, în scandal. De la ce s-au ”aprins” cei doi antrenori

Dan Petrescu și Marius Șumudică sunt două „nuci tari”. Fostul și actualul antrenor de la CFR Cluj erau prieteni până la experiența lui Super Dan în Turcia. La sosirea acestuia pe banca celor de la Kayserispor, în iarnă, Șumudică, pe atunci la Rizespor, s-a arătat deranjat că n-a fost sunat de acesta. Acum, „sămânța” scandalului e alta.

Dan Petrescu și Marius Șumudică, în scandal

Dan Petrescu și Marius Șumudică își aruncă „săgeți”. Primul a stat pe banca celor de CFR Cluj în mai multe mandate, celălalt e actualul tehnician al campioanei. Iarna trecută, Petrescu a decis să preia pe Kayserispor, echipă pregătită în trecut de Șumudică. De altfel, Dan Petrescu mărturisea că însuși Șumi a fost cel care l-a convins să se aventureze în Turcia. Dar, la sosirea la Kayseri, Petrescu nu și-a mai sunat prietenul ca să-i dea vestea. Lucru ce l-a supărat pe Șumudică.

În momentul de față, telefonul meu e închis. Până acum a fost deschis. După meciul cu mine, putem discuta. Suntem amici, suntem colegi, ne respectăm. Până la meciul cu mine, telefonul meu e închis. Eu aș fi dat un telefon înainte. Dacă aș pleca în Emirate, l-aș fi sunat pe Reghecampf să îl întreb ce e acolo. M-a deranjat, recunosc, dar fiecare procedează în felul lui, are filosofia lui. Atât îi transmit, telefonul meu e închis pentru el”, a declarat Marius Șumudică, pentru Digi Sport, la acea vreme.

De la ce s-au ”aprins” cei doi antrenori

Între timp, ambii tehnicieni au plecat din Turcia. Dan Petrescu a luat o pauză așteptând, mai degrabă, o ofertă din Rusia. În schimb, Marius Șumudică a devenit antrenorul fostei echipe a „Bursucului”, CFR Cluj. Înainte de partida din turul 1 al Champions League, Șumi l-a „înțepat” pe ex-tehnicianul campioanei. CFR s-a impus în prima manș,ă cu 3-1, în fața celor de la Borac Banja Luka.

Toată lumea așteaptă ca CFR să defileze, dar nu e așa. Bine, nici nu vreau să copiez un antrenor care a fost aici și să spun că va fi cel mai greu meci mâine (n.r. marți) și că noi plecăm cu șansa a doua. Nu voi face lucrul ăsta niciodată. Cert e că ne vor pune probleme”, a declarat Marius Șumudică la o conferință de presă.

Tehnicianul de 50 de ani făcea referire la tendința lui Dan Petrescu de a exagera calitățile unei echipe adverse. Cel mai relevant exemplu a fost înaintea partidei cu echipa din Malta, FC Floriana. Meciul a avut loc în preliminariile UCL din sezonul trecut. Din cauza pandemiei, calificarea s-a decis într-o singură manșă. Însă Dan Petrescu vedea un pericol foarte mare, inclusiv în micuța grupare malteză. Până la urmă, clujenii au învins cu 2-0 și au trecut în turul următor.

Asta e problema fotbalului românesc. Sunt prea mulți specialiști care nu înțeleg fotbalul. Nu au jucat fotbal, nu au făcut nimic și își dau cu părerea. Dacă ar fi urmărit echipa din Malta, ar fi văzut că e o echipă foarte bună! De fapt, nu mergem în Malta, ci în America de Sud. Sunt 10 titulari străini și un maltez care joacă în națională. Nu are nicio treabă cu Malta. O să vedeți patru brazilieni, trei argentinieni, un senegalez și doi italieni”, declara Dan Petrescu, în august 2020.

Acum, Petrescu nu i-a rămas dator lui Șumudică. El a spus că doar rezultatele vor vorbi. Și îndeplinirea obiectivelor: campionatul și calificarea în grupele unei cupe europene. Orice altceva va fi considerat un eșec.

N-aș vrea să comentez prea multe. Orice comentez de CFR se comentează. Să vedem ce va fi. Rezultatele vorbesc mereu de la sine, nu contează jocul, nu contează ce face.

Important este să ajungă cât mai departe în cupele europene și să câștige campionatul. Astea sunt obiectivele mele la CFR: să iei campionatul și să ajungi în grupele ori Europa League, ori Champions League. Orice altceva va fi un eșec, asta este clar”, a spus Dan Petrescu, pentru ProSport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI