07 iul. 2021 | 13:23

Dan Petrescu și Marius Șumudică, în scandal. De la ce s-au ”aprins” cei doi antrenori

Sport
Dan Petrescu și Marius Șumudică, în scandal. De la ce s-au ”aprins” cei doi antrenori
Dan Petrescu și Marius Șumudică, în scandal. De la ce s-au ”aprins” cei doi antrenori

Dan Petrescu și Marius Șumudică sunt două „nuci tari”. Fostul și actualul antrenor de la CFR Cluj erau prieteni până la experiența lui Super Dan în Turcia. La sosirea acestuia pe banca celor de la Kayserispor, în iarnă, Șumudică, pe atunci la Rizespor, s-a arătat deranjat că n-a fost sunat de acesta. Acum, „sămânța” scandalului e alta.

Dan Petrescu și Marius Șumudică, în scandal

Dan Petrescu și Marius Șumudică își aruncă „săgeți”. Primul a stat pe banca celor de CFR Cluj în mai multe mandate, celălalt e actualul tehnician al campioanei. Iarna trecută, Petrescu a decis să preia pe Kayserispor, echipă pregătită în trecut de Șumudică. De altfel, Dan Petrescu mărturisea că însuși Șumi a fost cel care l-a convins să se aventureze în Turcia. Dar, la sosirea la Kayseri, Petrescu nu și-a mai sunat prietenul ca să-i dea vestea. Lucru ce l-a supărat pe Șumudică.

În momentul de față, telefonul meu e închis. Până acum a fost deschis. După meciul cu mine, putem discuta. Suntem amici, suntem colegi, ne respectăm. Până la meciul cu mine, telefonul meu e închis. Eu aș fi dat un telefon înainte. Dacă aș pleca în Emirate, l-aș fi sunat pe Reghecampf să îl întreb ce e acolo. M-a deranjat, recunosc, dar fiecare procedează în felul lui, are filosofia lui. Atât îi transmit, telefonul meu e închis pentru el”, a declarat Marius Șumudică, pentru Digi Sport, la acea vreme.

De la ce s-au ”aprins” cei doi antrenori

Între timp, ambii tehnicieni au plecat din Turcia. Dan Petrescu a luat o pauză așteptând, mai degrabă, o ofertă din Rusia. În schimb, Marius Șumudică a devenit antrenorul fostei echipe a „Bursucului”, CFR Cluj. Înainte de partida din turul 1 al Champions League, Șumi l-a „înțepat” pe ex-tehnicianul campioanei. CFR s-a impus în prima manș,ă cu 3-1, în fața celor de la Borac Banja Luka.

Toată lumea așteaptă ca CFR să defileze, dar nu e așa. Bine, nici nu vreau să copiez un antrenor care a fost aici și să spun că va fi cel mai greu meci mâine (n.r. marți) și că noi plecăm cu șansa a doua. Nu voi face lucrul ăsta niciodată. Cert e că ne vor pune probleme”, a declarat Marius Șumudică la o conferință de presă.

Tehnicianul de 50 de ani făcea referire la tendința lui Dan Petrescu de a exagera calitățile unei echipe adverse. Cel mai relevant exemplu a fost înaintea partidei cu echipa din Malta, FC Floriana. Meciul a avut loc în preliminariile UCL din sezonul trecut. Din cauza pandemiei, calificarea s-a decis într-o singură manșă. Însă Dan Petrescu vedea un pericol foarte mare, inclusiv în micuța grupare malteză. Până la urmă, clujenii au învins cu 2-0 și au trecut în turul următor.

Asta e problema fotbalului românesc. Sunt prea mulți specialiști care nu înțeleg fotbalul. Nu au jucat fotbal, nu au făcut nimic și își dau cu părerea. Dacă ar fi urmărit echipa din Malta, ar fi văzut că e o echipă foarte bună! De fapt, nu mergem în Malta, ci în America de Sud. Sunt 10 titulari străini și un maltez care joacă în națională. Nu are nicio treabă cu Malta. O să vedeți patru brazilieni, trei argentinieni, un senegalez și doi italieni”, declara Dan Petrescu, în august 2020.

Acum, Petrescu nu i-a rămas dator lui Șumudică. El a spus că doar rezultatele vor vorbi. Și îndeplinirea obiectivelor: campionatul și calificarea în grupele unei cupe europene. Orice altceva va fi considerat un eșec.

N-aș vrea să comentez prea multe. Orice comentez de CFR se comentează. Să vedem ce va fi. Rezultatele vorbesc mereu de la sine, nu contează jocul, nu contează ce face.

Important este să ajungă cât mai departe în cupele europene și să câștige campionatul. Astea sunt obiectivele mele la CFR: să iei campionatul și să ajungi în grupele ori Europa League, ori Champions League. Orice altceva va fi un eșec, asta este clar”, a spus Dan Petrescu, pentru ProSport.

PlaySport
Ireal! Uriașul Gațu a divorțat la 78 de ani și s-a cuplat cu menajera, mai tânără cu 25 de ani: Cum arată femeia care i-a luat mințile campionului mondial
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
A fost lovit o dată în față și a murit. Un bărbat din Ploiești a fost ucis după ce și-a parcat mașina
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
EVZ.ro
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
„Semn clar” pentru Harry și Meghan că nu sunt bineveniți în Marea Britanie
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Capital.ro
Schimbare majoră la plata facturilor. Românii vor avea un mare avantaj
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro