Marius Șumudică, despre tactica din partida de Champions League. ”Poți să joci extrem de urât și să câștigi cu 1-0”

Marius Șumudică, despre tactica din partida de Champions League. ”Poți să joci extrem de urât și să câștigi cu 1-0”
Marius Șumudică, despre tactica din partida de Champions League. ”Poți să joci extrem de urât și să câștigi cu 1-0”

Marius Șumudică e în fața unui test dur în Champions League. CFR Cluj o va întâlni, astăzi, 3 august, pe Young Boys Berna în prima manșă a turului 3 preliminar din UCL. Partida va avea loc la Cluj, de la ora 21.00. Înaintea partidei, antrenorul de 50 de ani a decis scoaterea din lot a celui mai bine plătit jucător al echipei.

Marius Șumudică, despre tactica din partida de Champions League

Marius Șumudică va aborda partida din Champions League fără cel mai bine plătit jucător din lot. După un episod violent, la antrenamente, la adresa portarului Otto Hindrich, Alex Chipciu (32 de ani) a fost exclus din lotul campioanei. Chipciu avea un salariu de 30.000 de euro pe lună. El marcase golul decisiv, în turul 1 preliminar, prin care clujenii trecuseră de Borac Banja Luka. Dar atitudinea sa față de colegul de echipă l-a înfuriat pe Șumudică.

A spus că este foarte nervos şi nu poate continua antrenamentul. Din momentul acela, pentru mine a fost următorul pas să anunţ conducerea clubului să fie scos de pe lista UEFA şi să nu mai continue în acest grup, pentru că nu am nevoie de astfel de jucători. (…) Drumurile noastre se despart, din momentul de faţă Chipciu nu mai face parte din lotul CFR-ului. Asta este decizia strict a antrenorului Şumudică”, a declarat Marius Șumudică, făcând obișnuita referire la sine, la persoana a III-a.

”Poți să joci extrem de urât și să câștigi cu 1-0”

Marius Șumudică a vorbit și despre posibila tactică pe care o va folosi în partida cu Young Boys Berna. El și-a adus aminte de calificarea obținută în fața celor de la West Ham United, în 2016, pe când o antrena pe Astra Giurgiu. Echipa lui Șumi a obținut „biletele” pentru primăvara europeană în Europa League după o victorie nespectaculoasă, 1-0, obținută în deplasare. Atunci, Astra a fost eliminată în fza următoare, în 16-imi, de belgienii de la Genk.

Poți să joci extrem de urât și să câștigi cu 1-0. Eu am jucat astfel de meciuri, m-am dus la West Ham, cu 75 de mii de spectatori în tribună, nu am făcut un meci spectaculos, am avut o singură ocazie de gol și am câștigat cu 1-0”, a declarat Marius Șumudică, la conferința de presă dinaintea partidei din această seară.

El a mai declarat că adversarii au o valoare mare, pe fiecare post evoluând jucători cotați la cel puțin 3 milioane de euro.

Va fi o partidă dificilă, cu o echipă bună, care joacă de trei ani împreună. Intervine și dorința de revanșă. Jucătorii au simțit pe pielea lor ce s-a întâmplat la ultimul meci al grupei atunci, când au fost la câteva minute de calificare.

Au valoare, m-am uitat pe fiecare post, orice jucător de peste 3 milioane de euro, ceea ce înseamnă enorm. Dacă au o valoare mai mare, s-o arate pe teren și atunci îi voi felicita”, a mai recunoscut Marius Șumudică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI